Prajitura cu mere si glazura de albus

Printeaza

Prajitura cu mere si glazura de albus din: faina, unt, zahar, oua, vanilie, mere, pesmet.

Ingredinete:

  • 100 g făină
  • 30 g unt
  • 2 linguriţe zahăr pudră
  • 1 gălbenuş
  • 2 albuşuri
  • vanilie
  • 250 g mere
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1 lingură pesmet

 

Mod de preparare:

Prajitura cu mere si glazura de albus: Din făină, unt şi gălbenuş se prepară o cocă de o consistenţă potrivită. Dacă e prea tare, i se poate adăuga puţină apă.

Se frămantă pană se omogeni­zează. Merele se curăţă, se rad sau se taie felii şi se călesc cu zahărul tos pană se evaporă apa, apoi se lasă să se răcească. Albuşul se bate tare cu zahărul pudră.

Se întinde foaia de aluat într-un strat subţire, se presară cu pesmetul peste care se întinde umplu­tura de mere, într-un strat uniform. Peste mere se pune un strat subţire de albuş bătut, apoi se dă la copt la un foc potrivit.

Dacă albuşul începe să se îngălbenească, se acoperă cu o foaie de hîrtie albă ca să nu-şi schimbe culoarea, să nu se ru­menească.

Cand începe să se rumenească pe mar­gini, scoatem tava din cuptor şi tăiem prăjitura în patrate.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.