ardei gras, piept de pui, ciuperci, telemea de vaci, rosii, iaurt dietetic. Rețetele pentru diabetici nu trebuie să fie restrictive sau plictisitoare. Există multe opțiuni delicioase care pot satisface papilele gustative fără a compromite controlul diabetului. Este important ca persoanele cu diabet să consulte un medic sau […]
Prajitura cu mere, lamaie si vanilie
PrinteazaPrajitura cu mere, lamaie si vanilie din: unt, zahar, zeama de lamaie, oua, ulei, faina, praf de copt, esenta de vanilie, mere.
Ingrediente:
- 120 g unt
- 250 g zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
Pentru blat:
- 7-8 ouă
- 150 g zahăr
- 8 linguri ulei
- 250-300 g făină
- 1 plic praf de copt
- esenţă de vanilie
- 2 mere
Mod de preparare:
Prajitura cu mere, lamaie si vanilie: Pui untul şi zahărul pe foc, la temperatură medie, amestecând continuu.
Când începe să fiarbă, adaugi zeama de lămâie şi mai amesteci circa 2 minute, până se formează caramelul.
Apoi torni caramelul într-o tavă tapetată cu unt (tavă de tort sau de tartă) şi deasupra aşezi merele tăiate felii.
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă tare albuşurile cu un praf de sare, iar după ce s-a format o spumă, adaugi zahărul şi mai baţi până se obţine o compoziţie consistentă, tare şi lucioasă.
Gălbenuşurile le freci cu uleiul şi le adaugi peste albuşuri amestecând uşor, pentru a nu ieşi aerul.
Pui făina, praful de copt, esenţa şi amesteci uşor, cu mişcări ferme, până la omogenizare.
Pui aluajul peste caramel şi dai tava la cuptor, pentru 50-50 de minute.
După ce s-a copt prăjitura, o răstorni pe o farfurie.
Pofta buna!
din: pastrama de oaie, usturoi, ulei de masline, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare, piper negru. Descoperiți savoarea autentică cu această rețetă de pastramă de oaie la cuptor, o delicatesă tradițională ce îmbină perfect gustul intens cu o preparare simplă și o valoare nutritivă echilibrată. Originară din bucătăria românească, […]