Prajitura cu mere si caise din: oua, zahar, faina, ulei, mere, caise, gem, zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru pandişpan: 9 ouă 9 linguri zahăr 9 linguri făină 5 linguri ulei coaja rasă de la 1 portocală Pentru umplutura şi glazură: 600 g mere 700 g caise 350 g zahăr tos 400 ml apă 2 plicuri […]
Prajitura cu mere, migdale si vanilie
PrinteazaPrajitura cu mere, migdale si vanilie din: mere, oua, zahar, ulei, faina, fulgi de migdale, esenta de vanilie, zahar pudra.
- 6 mere mari
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 1 cana faina
- 30 g fulgi migdale
- 1 esenta de vanilie
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Bati albusurile spuma cu sare si zaharul pana se topeste acesta din urma.
Amesteci apoi galbenusurile cu uleiul si le incorporezi in albusurile batute spuma.
Pui esenta de vanilie, presari faina pe toata suprafata si amesteci usor, de jos in sus, ca sa nu se lase compozitia.
Torni aluatul intr-o forma rotunda unsa si tapetata. Cured merele de coaja si de cotoare, le tai in sferturi si le asezi peste aluat.
Presari fulgii de migdale si dai prajitura la cuptor pentru 40 de minute.
O scoti din forma, o presari cu zaharul pudra si o tai felii.
Prajitura cu mere, migdale si vanilie
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu mere si unt
Prajitura cu mere si unt din: mere, lapte, franzela, unt, oua, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere 1 cană cu lapte fierbinte 1/2 franzelă 2 linguri cu unt 2 ouă 6 linguri cu zahăr 1 linguriţă cu pulbere de scorţişoară 2 linguri cu zahăr pudră Mod de preparare: Tăiaţi franzela felii subţiri, pe care […]
Pofta buna!