Prăjitură cu mere, scorţişoară si gem
PrinteazaO reteta de prajitura cu mere si scortisoara din: faina, margarina, zahar vanilat, otet de mere, apa, mere, zahar, scortisoara, gris, si gem de mere.
- 600 g făină
- 350 g margarină
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 1 linguriţă cu oţet de mere
- 50 ml apă
pentru umplutura:
- 1 kg mere
- 5 linguri cu zahar
- 1 lingurita cu scortisoara macinata
- 2 linguri cu gris
pentru decor:
- 1 lingura cu zahar pudra
- 4 linguri cu gem de mere
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amestecă zahărul vanilat şi margarina tăiată bucăţele. Adaugă făina, apoi apa şi oţetul, treptat. Frământă până obţii un aluat omogen. Pune-l la frigider pentru 30 de minute, în folie alimentară.
Curăţă merele de coajă şi sâmburi şi dă-le pe râzătoare. Unge o tavă de copt cu margarina sau ulei, tapeteaz-o cu făină şi presară grişul pe deasupra.
Intinde aluatul şi împarte-l în două foi dreptunghiulare. Pune una din ele în tava unsă şi presărată cu griş şi făină, întinde merele rase deasupra, peste care presară zahărul şi scorţişoara măcinată.
Acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat, înţeap-o cu furculiţa din loc în loc şi dă tava la copt pentru 45 de minute în cuptorul încins în prealabil.
Cu zece minute înainte să fie gata, scoate tava din cuptor şi unge prăjitura cu gemul de mere şi las-o până se rumeneşte frumos. După răcire, presară zahăr pudră şi taie în felii.
Prăjitură cu mere şi scorţişoară
Poftă bună!