Prajitura cu mere, scortisoara si magiun de prune
PrinteazaPrajitura cu mere, scortisoara si magiun de prune din: făină, ulei, lapte sau sifon, drojdie de bere, sare, mere, zahăr, magiun de prune sau de caise, nuci, scorţişoară, unt.
- 3/4 kg făină
- 1 pahar ulei
- 2 pahare, lapte sau sifon
- 30 g drojdie de bere
- sare
Pentru umplutură:
- 8 mere
- zahăr
- 8 linguri magiun de prune sau de caise
- 10 nuci
- scorţişoară
- unt
Mod de preparare:
Faci o emulsie din ulei şi lapte nefiert (sau iaurt, lapte acru). Dacă lipseşte laptele, poţi folosi apă minerală.
Amesteci drojdia cu puţin zahăr şi 14 linguriţă sare şi o torni peste lichid.
Amesteci repede şi pui făina în ploaie. învârţi cu lingura de lemn în vas, ca să obţii un aluat mai moale.
Laşi la dospit 20 de minute. Cureţi merele de coajă, le treci pe râzătoare şi le pui într-o cratiţă emailată. Laşi cratiţa pe foc moale 5-6 minute.
Când merele s-au înmuiat, adaugi 2-3 linguri cu zahăr, 1 lingură cu pulbere de scorţişoară şi câteva nuci tocate. împărţi aluatul în 4 bile egale, întinzi foi subţiri şi umpli fiecare foaie.
Intinzi pe foaie 2 linguri cu magiun, acoperi cu pastă de mere, rulezi foaia de aluat şi o pui în tava unsă sau tapetată cu hârtie de copt.
Coci plăcinta timp de 30-40 de minute. O serveşti tăiată în felii groase de 2-3 cm, caldă sau rece.
Prajitura cu mere, scortisoara si magiun de prune
Pofta buna!