Prajitura cu mere, scortisoara si smantana
PrinteazaPrajitura cu mere, scortisoara si smantana din: mere, zahăr, zahăr vanilat, scorţişoară, făină, sare, praf de copt, unt, untură, smântână.
- 2 kg mere
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- scorţişoară (pentru cine o preferă)
Pentru cocă:
- 500 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- un strop de sare
- 1 praf de copt
- 80 g unt
- 1 lingură untură
- 2-3 linguri smântână
Mod de preparare:
Cureţi merele, le razi pe răzătoarea mare, le căleşti cu zahărul şi adaugi fie scorţişoară, fie zahăr vanilat.
Laşi compoziţia să se răcească. între timp, frămânţi coca din făină, gălbenuşurile, zahărul, sarea, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, untul şi untura, smântână.
Impărţi coca în două şi întinzi două foi de mărimea tăvii folosite. 0 foaie o pui în tava tapetată cu hârtie de copt, presari pesmet sau griş, adaugi stratul de mere (pe care le-ai stors de zeamă), îl nivelezi şi acoperi cu a doua foaie de aluat.
Inţepi această foaie din loc în loc, cu furculiţa. Dai la cuptor. După coacere, presari prăjitura cu 2ahăr pudră şi o tai după bunul plac: pătrate sau romburi.
Este delicioasă şi o poţi face până la sfârşitul toamnei, folosind soiuri târzii de mere
Prajitura cu mere, scortisoara si smantana
Pofta buna!