Prăjitură cu mere și scorțișoară

Printeaza

Prăjitură cu mere și scorțișoară din: mere, scortisoara, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, sare.

Această prăjitură cu mere și scorțișoară este ușor de preparat și are un gust minunat. Combinația dulce a merelor, aromei de scorțișoară și consistenței pufoase a aluatului o face potrivită pentru a fi savurată în orice moment al zilei.

Ingrediente:

  • 3 mere mari, curățate și feliate subțire
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 200 g de făină
  • 150 g de zahăr
  • 100 g de unt topit
  • 3 ouă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • O priză de sare

 

Mod de preparare:

Începe prin preîncălzirea cuptorului la 180°C. Unge o tavă de copt cu puțin unt și tapeteaz-o cu făină.

Într-un castron mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea.

Adaugă ouăle și untul topit peste amestecul de făină și amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.

Toarnă jumătate din aluat în tava pregătită și nivelează-l. Așază feliile de mere uniform peste primul strat de aluat.

Presară scorțișoara peste merele feliate. Turnează restul de aluat peste mere și nivelează-l cu o spatulă.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii (când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată).

După ce prăjitura este gata, scoate tava din cuptor și lasă-o să se răcească înainte de a o tăia în felii.

Reteta Prăjitură cu mere și scorțișoară

Informații nutriționale (valori aproximative):

  • Calorii: Aproximativ 250 de calorii per porție (în funcție de dimensiunea porției)
  • Carbohidrați: Aproximativ 35 de grame per porție
  • Proteine: Aproximativ 4 grame per porție
  • Grăsimi: Aproximativ 10 grame per porție

Este o alegere excelentă pentru o gustare sau un desert răsfățător însoțit de o ceașcă de ceai sau cafea.

 

 

Pofta buna!

 

 

Macarons cu Căpșuni și Frișcă

Macarons cu Căpșuni și Frișcă din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri de ou, zahar granulat, colorant alimentar, esenta de capsuni, frisca, zahar pudra, capsune. Descoperiți eleganța și finețea acestui desert sofisticat ce îmbină textura aerată a biscuiților macaron cu dulceața naturală a căpșunilor și onctuozitatea frișcii. Această rețetă promite să transforme fiecare moment într-o […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.