Prajitura cu mere, smantana si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu mere, smantana si scortisoara din: făină, scorţişoară, bicarbonat, zahăr, unt moale, smântână, ouă, mere, suc de lămâie, fulgi de ovăz.
Ingrediente pentru stratul de bază:
- 300 g făină
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 180 g zahăr
- 125 g unt moale
- 60 g smântână
- 2 ouă
Pentru stratul de mere:
- 750 g mere
- 60 g zahăr
- 2 linguri suc de lămâie
Pentru stratul superior:
- 125 g fulgi de ovăz
- 60 g făină
- 60 g zahăr
- 60 g unt
Mod de preparare:
Merele se curăţă, se trec prin râzătoare şi apoi se amestecă bine cu zahăr şi suc de lămâie.
Făina se amestecă cu bicarbonatul şi scorţişoara şi, separat, se amestecă untul cu zahărul.
Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi se amestecă până Ce se omogenizează.
Apoi, cu mixerul la viteză mică, se pune făina, alternativ cu smântână şi se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt.
Se întind merele scurse şi apoi compoziţia obţinută din amestecul ingredientelor pentru stratul superior. Se coace o oră.
Prajitura cu mere, smantana si scortisoara
Pofta buna!