Prajitura cu mere, smantana si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu mere, smantana si scortisoara din: făină, scorţişoară, bicarbonat, zahăr, unt moale, smântână, ouă, mere, suc de lămâie, fulgi de ovăz.

 

Ingrediente pentru stratul de bază:

  • 300 g făină
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 180 g zahăr
  • 125 g unt moale
  • 60 g smântână
  • 2 ouă

Pentru stratul de mere:

  • 750 g mere
  • 60 g zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie

Pentru stratul superior:

  • 125 g fulgi de ovăz
  • 60 g făină
  • 60 g zahăr
  • 60 g unt

 

Mod de preparare:

Merele se curăţă, se trec prin râzătoare şi apoi se amestecă bine cu zahăr şi suc de lămâie.

Făina se amestecă cu bicarbonatul şi scorţişoara şi, separat, se amestecă untul cu zahărul.

Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi se amestecă până Ce se omogenizează.

Apoi, cu mixerul la viteză mică, se pune făina, alternativ cu smântână şi se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt.

Se întind merele scurse şi apoi compo­ziţia obţinută din amestecul ingredientelor pentru stratul superior. Se coace o oră.

 

Prajitura cu mere, smantana si scortisoara

Prajitura_cu_mere_smantana_si_scortisoara

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.