Prăjitură cu mere şi sos de vanilie
PrinteazaPrăjitură cu mere şi sos de vanilie din: faina, unt, smantana, galbenusuri, praf de copt, zahar, sare, mere, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara, pesmet, smantana, lapte, galbenusuri si esenta de vanilie.
- 700 g faina
- 350 g unt 82% grasime
- 5 linguri cu smantana grasa
- 4 galbenusuri
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cu zahar
- sare
pentru umplutura:
- 3 kg mere dulci
- 6 linguri cu zahar brun
- 2 pliculete cu zahar bourbon
- 1 lingurita rasa cu scortisaora
- 3 linguri cu pesmet
pentru sos:
- 250 ml smantana dulce
- 250 ml lapte 3,5% grasime
- 3 galbenusuri
- 2 linguri cu zahar
- 1 esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pentru foi, frământă un aluat din toate ingredientele până ce se întinde uşor cu sucitorul. Dacă e nevoie, adaugă 1-2 linguri cu smântână, împarte aluatul în două şi întinde două foi de mărimea tăvii de copt.
Dă merele curăţate pe râzătoare, stoarce-le şi amestecă-le cu zahărul brun şi Bourbon, scorţişoara şi pesmetul (de preferat, din biscuiţi). Aşază merele în tavă peste prima foaie întinsă şi acoperă cu cealaltă foaie. înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi dă la cuptorul încins până ce prăjitura devine aurie. Taie numai după ce s-a răcit.
Pentru sos, freacă gălbenuşurile cu zahărul, iar smântână dă-o într-un clocot cu laptele. După ce s-a răcorit, toarnă peste crema de gălbenuşuri şi amestecă, apoi pune compoziţia pe baie de aburi şi las-o până ce se îngroaşă puţin.
Când e gata, dă-o deoparte şi adaugă esenţa de vanilie. Serveşte prăjitura cu sos de vanilie după preferinţă.
Prăjitură cu mere şi sos de vanilie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu mere si sos de vanilie
Imi place prajitura de mere