Prăjitură cu mere la tavă
PrinteazaO reteta de prajitura cu mere la tava din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, ulei, lapte, zahar, orez, lamaie, mere, albusuri si miez de nuca.
aluat:
- 500 g făină
- 1 cub drojdie (42 g)
- 250 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 3-4 linguri ulei
topping:
- 1 l lapte
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 250 g orez
- 2 lămâi
- 1,5 kg mere
- 4 albuşuri
- 100 g miez de nucă măcinat
Mod de preparare:
Cerneţi făina într-un castron şi formaţi o adâncitură în mijloc. Adăugaţi drojdia şi amestecaţi totul cu puţin lapte călduţ şi un praf de sare. Presăraţi cu făină, acoperiţi şi lăsaţi cca. 15 minute deoparte. Adăugaţi laptele, zahărul, gălbenuşurile şi uleiul, frământaţi şi lăsaţi să crească cca. 1 oră.
Daţi într-un clocot laptele cu 2 linguri de zahăr şi sarea. Adăugaţi orezul, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi-l la foc mic cca. 30 min., lăsaţi-l să se răcească. Radeţi coaja lămâii şi stoarceţi zeama. Puneţi coaja în orezul cu lapte. Curăţaţi merele, tăiaţi-le în 4, îndepărtaţi-le seminţele şi stropiţi-le cu suc de lămâie.
Frământaţi aluatul puţin şi întindeţi-l într-o tavă unsă cu grăsime. Bateţi albuşurile bine şi turnaţi restul de zahăr în ploaie. încorporaţi jumătate din bezea în orez, amestecaţi bine şi adăugaţi şi restul.
Intindeţi acest amestec peste aluatul din tavă. Adăugaţi şi merele şi miezul de nucă, apoi acoperiţi prăjitura şi lăsaţi-o cca. 15 min. să crească. Preîncălziţi cuptorul la 175°C, coaceţi-o cca. 40 min.
Prăjitură cu mere la tavă
Pofta buna!