Prăjitură cu mere la tavă

Printeaza

O reteta de prajitura cu mere la tava din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, ulei, lapte, zahar, orez, lamaie, mere, albusuri si miez de nuca.

Ingrediente:Prăjitură cu mere la tavă

aluat: 

  • 500 g făină
  • 1 cub drojdie (42 g)
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 2 gălbenu­şuri
  • 3-4 linguri ulei

topping: 

  • 1 l lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 250 g orez
  • 2 lămâi
  • 1,5 kg mere
  • 4 albuşuri
  • 100 g miez de nucă măcinat

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina într-un castron şi formaţi o adâncitură în mijloc. Adăugaţi drojdia şi amestecaţi to­tul cu puţin lapte călduţ şi un praf de sare. Presăraţi cu făină, acoperiţi şi lăsaţi cca. 15 minute deoparte. Adă­ugaţi laptele, zahărul, gălbenuşurile şi uleiul, frământaţi şi lăsaţi să crească cca. 1 oră.

Daţi într-un clocot laptele cu 2 linguri de zahăr şi sarea. Adăugaţi orezul, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi-l la foc mic cca. 30 min., lăsaţi-l să se răcească. Radeţi coaja lămâii şi stoarceţi zeama. Puneţi coaja în orezul cu lapte. Cură­ţaţi merele, tăiaţi-le în 4, îndepărtaţi-le seminţele şi stropiţi-le cu suc de lămâie.

Frământaţi aluatul puţin şi întindeţi-l într-o tavă unsă cu grăsime. Bateţi albu­şurile bine şi turnaţi restul de zahăr în ploaie. încorpo­raţi jumătate din bezea în orez, amestecaţi bine şi adăugaţi şi restul.

Intindeţi acest amestec peste alua­tul din tavă. Adăugaţi şi merele şi miezul de nucă, apoi acoperiţi prăjitura şi lăsaţi-o cca. 15 min. să crească. Preîncălziţi cuptorul la 175°C, coaceţi-o cca. 40 min.

Prăjitură cu mere la tavă

Prăjitură cu mere la tavă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.