Prajitura cu mere umplute

Printeaza

Prajitura cu mere umplute

blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • sare
  • 1/2 linguriţă praf de copt

umplutură:

  • mere
  • margarină  pentru uns tava
  • 3-4 linguri zahăr
  • vişine
  • nuci
  • stafide
  • dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară

 

Mod de preparare:

Prajitura cu mere umplute: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava cu margarină, presari zahărul şi aşezi me­rele.

In scobitura merelor introduci cu grijă vişinele, nucile, stafidele, dulceaţa şi le dai la cuptor până se înmoaie (până intră furculiţa uşor în ele).

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, un plic de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Adaugi gălbenuşurile pe rând, unul câte unul, nu înainte de a presăra puţină sare deasupra.

Amesteci făina cu praful de copt nedizolvat. Această compoziţie o torni peste mere şi dai tava la cuptor.

Când e gata, răstorni prăjitura şi ornezi cu frişcă .

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.