Prajitură Mereng
PrinteazaPrajitură Mereng
- 5 albuşuri
- 250 g zahăr
- 250 g frişcă
- sirop de ciocolată
- ulei
- făină
- îngheţată
- frişcă
Mod de preparare:
Se bat bine albuşurile adăugind treptat zahărul tos (încălzit pe o hîrtie într-o tavă).
Se unge o tavă cu ulei, se presară cu făină şi cu un cornet se toarnă din compoziţia de mai sus grămăjoare rotunde de 5—6 crn diametru, şpriţuite’în formă de aurul).
Se coc la un foc foarte moale, lăsînd să se usuce bine. Se desprind cu atenţie de pe tavă cu vîrful unui cuţit.
După ce s-au răcit, se umple fiecare căpăcel cu îngheţata preferată şi se lipesc cîte două, iar între ele se şpriţuieşte cu multă frişcă bătută.
Deasupra se poate adăuga sirop de ciocolată. Această prăjitură se prepară la rece şi se serveşte mediat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mereng