Prajitura cu miere si crema de lapte

Printeaza

Prajitura cu miere si crema de lapte din: oua, zahar, miere, ulei, lapte, bicarbonat de sodiu, faina, zahar vanilat, gris, unt, margarina, cacao.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru cremă:

  • 450 g făină
  • 500 ml lapte
  • 7 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 7 linguri gris
  • 1 pachet unt sau margarină

Ingrediente pentru glazură:

  • 1 lingură cacao
  • 3 linguri apă
  • 3 linguri zahăr

Mod de preparare:

Prajitura cu miere si crema de lapte: Pregăteşti blatul, freci ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Apoi adaugi mierea, uleiul, laptele şi bicarbonatul stins în puţin oţet. Pui compoziţia la foc domol şi amesteci mereu până se face cremoasă şi îşi schimbă culoarea.

Iei vasul de pe foc şi pui făina, amestecând încet. Pui aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor pentru 35-40 de minute, la foc potrivit.

Pregăteşti crema, pui laptele pe foc împreună cu zahărul şi cu cel vanilat. Inainte să fiarbă, torni grisul în ploaie în lapte şi laşi pe foc până se îngroaşă. După ce s-a îngroşat, stingi focul şi dai vasul deoparte.

Adaugi untul în crema fierbinte şi freci bine până la topirea definitivă a untului. Tai blatul în două foi. Aşezi pe o tavă dreptunghiulară prima parte de blat, întinzi toată crema şi acoperi cu cealaltă foaie de blat.

Pentru glazură, fierbi ingredientele împreună şi torni imediat glazura peste prăjitură. Presari deasupra glazurii nucă de cocos albă, din belşug.

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.