Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

Printeaza

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

Ingrediente foi:

  • 3 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lin­guriţă bicarbonat
  • 1/2 pahar miere de albine
  • 3/4 pahar zahăr
  • 500 g făină

Ingrediente cremă:

  • 700 g miez de nucă
  • 400 g smântână
  • 1/2 pahar zahăr tos
  • 1/2 sticluţă esenţă de rom
  • din care coci 6 foi pe dosul

 

Mod preparare foi:

Pui mierea într-o cratiţă pe foc, adaugi zahărul şi amesteci cu o lingură de lemn curată până se topeşte zahărul, lei vasul de pe foc, laşi puţin să se răcească, apoi adaugi pe rând ouăle şi uleiul amestecând continuu şi energic.

Amesteci făina cu bicarbonatul şi le adaugi în compoziţia de miere. Vei obţine un aluat mai tare pe care-l împărţi în 6 bucăţi dinc are coci 6 foi pe dosul tavii pudrate cu faina, timp de 10 minute fiecare.

Pregăteşti apoi şi crema: treci miezul de nucă prin maşina de tocat, le amesteci cu smântână şi zahărul, iar la urmă pui şi esenţa de rom.

Intinzi crema intre cele 6 foi răcite, aşezi peste prăjitură un suport de lemn şi o greutate şi le laşi la rece până a doua zi. 0 tai apoi bucăţi si o pudrezi cu zahar.

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.