Prajitura cu miere, nuca si marmelada

Printeaza

Prajitura cu miere, nuca si marmelada

Ingrediente:

  • 2 linguri miere
  • 1 vârf de linguriţă bicarbonat
  • 200 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 20 g drojdie
  • un praf de sare
  • 3 linguri marmeladă
  • 3 linguri nuci
  • 1 lingură zahăr

 

 

Mod de preparare:

Prajitura cu miere,nuca si marmelada: freacă într-o cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea a devenit lichidă.

cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune mierea, uleiul, drojdia muiată cu puţină apă şi un praf de sare.

frământă aluatul şi se lasă să se odihnească o jumătate de oră.

împarte apoi în două, se întind pe rând două foi, se ung cu un strat subtire de marmeladă şi se presară cu nuci măcinate, amestecate cu puţin zahăr.

rulează fiecare foaie nu prea strâns, se aşază amândouă ruladele în tavă, se taie în felii groase de două degete şi se coc la foc potrivit.

 

Pofta buna!

 

 

 

Terci de Hrișcă – Un Deliciu Sănătos

Terci de Hrișcă – Un Deliciu Sănătos din: hrisca, lapte, miere, fructe, nuci sau seminte. Terciul de hrișcă este o alegere nutritivă și sățioasă pentru un mic dejun sau o gustare sănătoasă. Hrișca este o cereală bogată în proteine, iar acest terci este ușor de preparat și personalizat cu îndulcitori naturali și toppinguri delicioase. Reteta […]

Pricomigdale Crocante – Rețeta Delicioasă

Pricomigdale Crocante – Rețeta Delicioasă din: albusuri de ou, migdale, zahar pudra, extract de vanilie, sare, faina. Această rețetă vă va arăta cum să pregătiți pricomigdalele perfecte acasă, cu un twist gourmet. Cu aromele lor subtile și textura crocantă, pricomigdalele sunt ideale pentru a însoți o ceașcă de ceai sau cafea sau pentru a fi […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.