Prajitura cu miere si nuca

Printeaza

Prajitura cu miere si nuca din: miere, unt, zahar, ou, faina, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nuca, ciocolata.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 100 g miere
  • 30 g unt
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 linguriţă amestec de condimente turtă dulce
  • 250 g faină
  • 1 lingură praf de copt

Pentru umplutură:

  • 150 g miere
  • 40 g unt
  • scorţişoară
  • cuişoare
  • 150 g nucă măcinată

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare Prajitura cu miere si nuca:

Se încălzeşte untul cu mierea şi cu zahărul pudră (nu se înfierbântă), se adaugă condimentele şi oul bătut, apoi se frământă cu faina amestecată cu praful de copt.

Se acoperă cu folie de bucătărie şi se ţine la rece de seara până dimineaţa.

Pentru umplutură se încălzeşte mierea cu untul, se adaugă condimentele şi nuca şi se amestecă.

Aluatul se împarte în două şi se întind două foi. Se pune prima foaie într-o tavă de mărime mică, tapetată cu hârtie de copt, se întinde peste umplutura, apoi se acoperă cu a doua foaie.

Se coace circa 30 minute în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

Ciocolata se topeşte pe baie de aburi şi se amestecă cu uleiul, apoi se întinde peste prăjitura rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.