Prajitura cu miere, nuci si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu miere, nuci si ciocolata din: nuci, ouă, făină, miere, bicarbonat stins cu oţet, zahăr pudră, zahăr vanilat, smântână, cremă de ciocolată, ciocolată cu lapte.
- 30 nuci măcinate
- 4 ouă
- 500 gr făină
- 2 linguri miere
- 2 linguriţe bicarbonat stins cu oţet
- 300 g zahăr pudră
Pentru cremă:
- 3-4 linguri cu vârf de zahăr pudră
- 500 g nuci măcinate
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 500 g smântână
Pentru decor:
- 1 cutie cremă de ciocolată
- 1 ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru foi le amesteci şi frămânţi o cocă potrivit de tare, pe care o laşi la rece în frigider, până a doua zi.
A doua zi, împărţi coca în trei părţi egale, din care coci 3 foi pe fundul unei tăvi de aragaz (mai mare). Pentru crema, baţi smântână împreună cu zahărul timp de 2-3 minute, apoi adaugi nucile măcinate.
După ce foile se răcesc, începi asamblarea prăjiturii. Aşezi foile în tava pe fundul căreia s-au copt foile, iar între ele pui crema de smântână.
Deasupra ultimei foi, întinzi în strat subţire crema de ciocolată, iar deasupra razi ciocolata. Prăjitura o păstrezi până a doua zi, la frigider, apoi o tai.
Pofta buna!