Prajitura cu miere, nuci si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu miere, nuci si ciocolata din: nuci, ouă, făină, miere, bicarbonat stins cu oţet, zahăr pudră, zahăr vanilat, smântână, cremă de cio­colată, ciocolată cu lapte.

Ingrediente:Prajitura cu miere, nuci si ciocolata

  • 30 nuci măci­nate
  • 4 ouă
  • 500 gr făină
  • 2 linguri miere
  • 2 linguriţe bicarbonat stins cu oţet
  • 300 g zahăr pudră

Pentru cremă:

  • 3-4 linguri cu vârf de zahăr pudră
  • 500 g nuci măcinate
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 500 g smântână

Pentru decor:

  • 1 cutie cremă de cio­colată
  • 1 ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Toate ingredientele pen­tru foi le amesteci şi frămânţi o cocă potrivit de tare, pe care o laşi la rece în frigider, până a doua zi.

A doua zi, împărţi coca în trei părţi egale, din care coci 3 foi pe fundul unei tăvi de aragaz (mai mare). Pentru crema, baţi smântână împreună cu zahărul timp de 2-3 minute, apoi adaugi nucile măcinate.

După ce foile se răcesc, începi asamblarea prăjiturii. Aşezi foile în tava pe fundul căre­ia s-au copt foile, iar între ele pui crema de smântână.

Deasupra ultimei foi, întinzi în strat subţire crema de ciocolată, iar deasupra razi ciocolata. Prăjitura o păstrezi până a doua zi, la frigider, apoi o tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.