Prajitura cu miere, scortisoara si nucsoara

Printeaza

Prajitura cu miere, scortisoara si nucsoara din: ulei, unt, zahar, portocala, scortisoara, nucsoara, faina, lapte, drojdie, apa.

Ingrediente:Prajitura cu miere, scortisoara si nucsoara

  • 1 cană ulei
  • 1 cană unt topit
  • 4 linguri zahăr
  • coajă rasă de la 1 portocală
  • 1 linguriţă scorţişoară pisată fin
  • 1 linguriţă nucşoară
  • 8 căni făină de grâu
  • 1 cană lapte
  • drojdie de bere

Sirop:

  • 1 cană miere
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană apă

 

Mod de preparare:

Se pun în mixer uleiul, untul, zahărul, coaja de portocală şi mirodeniile şi se amestecă bine. Se adaugă cinci căni cu faină şi laptele, lăsându-se în mixer doar o jumătate de minut.

Se pune compoziţia într-un vas, se adaugă şi restul de faină şi se frământă puţin. Se fac mici grămăjoare, de formă ovală, care se coc la cuptor, la foc mic, aproximativ o jumătate de oră. Se pun pe foc apa, mierea şi zahărul şi se fierb timp de trei minute.

Se spumează şi se toarnă peste prăjiturele, înainte de a se răci.

Se pudrează cu scorţişoară şi nuci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.