Prajitura cu miere, scortisoara si nucsoara
PrinteazaPrajitura cu miere, scortisoara si nucsoara din: ulei, unt, zahar, portocala, scortisoara, nucsoara, faina, lapte, drojdie, apa.
- 1 cană ulei
- 1 cană unt topit
- 4 linguri zahăr
- coajă rasă de la 1 portocală
- 1 linguriţă scorţişoară pisată fin
- 1 linguriţă nucşoară
- 8 căni făină de grâu
- 1 cană lapte
- drojdie de bere
Sirop:
- 1 cană miere
- 1 cană zahăr
- 1 cană apă
Mod de preparare:
Se pun în mixer uleiul, untul, zahărul, coaja de portocală şi mirodeniile şi se amestecă bine. Se adaugă cinci căni cu faină şi laptele, lăsându-se în mixer doar o jumătate de minut.
Se pune compoziţia într-un vas, se adaugă şi restul de faină şi se frământă puţin. Se fac mici grămăjoare, de formă ovală, care se coc la cuptor, la foc mic, aproximativ o jumătate de oră. Se pun pe foc apa, mierea şi zahărul şi se fierb timp de trei minute.
Se spumează şi se toarnă peste prăjiturele, înainte de a se răci.
Se pudrează cu scorţişoară şi nuci.
Pofta buna!