Prajitura cu miez fondant
PrinteazaPrajitura cu miez fondant din: ciocolata neagra, faina, unt, zahar, oua, gelatina, unt, ulei, biscuiti, lapte concentrat, suc de lamaie.
- 200 g ciocolata neagra
- 3 linguri faina
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 3 oua
pentru pasta de biscuiti:
- 1 1/2 foaie gelatina
- 140 g unt
- 2 linguri ulei
- 300 g biscuiti albi
- 400 g lapte concentrat
- sucul unei jumatati de lamaie
Mod de preparare:
Cu o zi înainte de pregătirea prăjiturii, se face pasta de biscuiţi, pentru care se topeşte gelatina în apă rece, iar untul cu uleiul se amestecă şi se topesc la foc mic sau la microunde.
Se măruntesc foarte fin biscuiţii. In bolul robotului se pune praful rezultat de la măruntirea biscuiţilor, apoi laptele concentrat şi, continuând mixarea, se toarnă amestecul de unt şi ulei.
In sucul încălzit de lămâie se pune gelatina înmuiată în apă şi apoi se adaugâS’n/obot, continuând mixarea până ce paste devine omogenă. Se pune într-un borcan la frigider.
Pentru restul prăjiturii, ciocolata se topeşte la bain- marie şi se amestecă făina, zahărul şi ouăle cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adaugă untul şi se amestecă. Se pune ciocolata topită.
Formele de copt se ung cu unt şi se toarnă amestecul cu ciocolată topită. Se dau la copt 5 minute. Se scoate tava cu forme de la cuptor, se pune câte o lingură cu vârf de pastă de biscuiţi pregătită cu o zi înainte, şi se continuă coacerea pentru 10 minute.
Apoi, se scot, se lasă alte 10 minute la răcit şi apoi se aduc la masă.
Prajitura cu miez fondant
Pofta buna!