Prăjitură cu migdale şi fructe de pădure

Printeaza

Prăjitură cu migdale şi fructe de pădure din: fructe de padure asortate, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, lichior de migdale, oua, faina, migdale, praf de copt, albusuri, zahar pudra, fulgi de migdale, frunze de menta.

Ingrediente:

  • 500 g fructe de padure asortate
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 100 g frisca
  • 1 lingura lichior de migdale
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 albusuri
  • 90 g zahar pudra
  • 60 g fulgi de migdale
  • frunze de menta si zahar pudra

 

Mod de preparare;

încinge cuptorul la 180°C.  pregătesc fructele de pădure. bate untul. înglobează pe rând zahărul fin, apoi zahărul vanilat, coaja de lămâie, frişca, lichiorul şi ouăle, unul câte unul.

amestecă separat făina cu migdale şi praf de copt, se adaugă în compoziţie, prin sită, şi se înglo­bează. Apoi se adaugă jumătate din cantitatea de fructe de pădure şi se omogenizează aluatul.

tapetează cu hârtie de copt o tavă (20 x 30 cm); se toarnă aluatul în ea şi se coace prăjitura circa 30 de minute.

bat albuşurile; se adaugă zahărul pudră şi se omogenizează până se dizolvă.

scoate blatul din cuptor şi se repar­tizează deasupra compoziţia de bezea; se presară fulgi de migdale şi se mai coace aproximativ 10-15 minute, până ce bezeaua prinde puţină culoare.

scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar pen­tru prăjituri.

presară deasupra restul de fructe de pădure, eventual şi fulgi de migdale şi puţin zahăr pudră.

Prăjitură cu migdale şi fructe de pădure

Prajitura_cu_migdale_si_fructe_de_padure

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.