Prăjitură cu migdale şi fructe de pădure
PrinteazaPrăjitură cu migdale şi fructe de pădure din: fructe de padure asortate, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, lichior de migdale, oua, faina, migdale, praf de copt, albusuri, zahar pudra, fulgi de migdale, frunze de menta.
Ingrediente:
- 500 g fructe de padure asortate
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 100 g frisca
- 1 lingura lichior de migdale
- 3 oua
- 400 g faina
- 100 g migdale macinate
- 3 lingurite praf de copt
- 2 albusuri
- 90 g zahar pudra
- 60 g fulgi de migdale
- frunze de menta si zahar pudra
Mod de preparare;
încinge cuptorul la 180°C. pregătesc fructele de pădure. bate untul. înglobează pe rând zahărul fin, apoi zahărul vanilat, coaja de lămâie, frişca, lichiorul şi ouăle, unul câte unul.
amestecă separat făina cu migdale şi praf de copt, se adaugă în compoziţie, prin sită, şi se înglobează. Apoi se adaugă jumătate din cantitatea de fructe de pădure şi se omogenizează aluatul.
tapetează cu hârtie de copt o tavă (20 x 30 cm); se toarnă aluatul în ea şi se coace prăjitura circa 30 de minute.
bat albuşurile; se adaugă zahărul pudră şi se omogenizează până se dizolvă.
scoate blatul din cuptor şi se repartizează deasupra compoziţia de bezea; se presară fulgi de migdale şi se mai coace aproximativ 10-15 minute, până ce bezeaua prinde puţină culoare.
scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.
presară deasupra restul de fructe de pădure, eventual şi fulgi de migdale şi puţin zahăr pudră.
Prăjitură cu migdale şi fructe de pădure
Pofta buna!