Prajitura cu migdale si glazura de lapte
PrinteazaPrajitura cu migdale si glazura de lapte din: lapte, unt, faina, praf de copt, oua, zahar pudra, esenta de migdale, gem de caise, colorant roz, ciocolata alba.
- 150 ml lapte
- 120 g unt
- 200 g făină
- 10 g praf de copt
- 4 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 5 ml esenţă de migdale
- 200 g gem de caise
Ingrediente pentru glazura:
- 1,2 kg zahăr pudră
- 150 ml lapte
- colorat alimentar roz
- ciocolată albă
Mod de preparare:
Unge cu grăsime şi tapetează două tăvi de 18 x 28 cm. Incălzeşte laptele şi untul într-o cratiţă şi amestecă până începe să fiarbă.
Lasă deoparte să se răcească puţin.
Amestecă făina cu praful de copt şi un praf de sare. Bate ouăle, apoi amestecă-le bine cu zahărul pudră.
Adaugă esenţa de migdale. Amestecă făina cu oul, apoi cu laptele. Toarnă aluatul în tăvi şi coace în cuptorul preîncălzit.
Taie prăjitura în pătrate micuţe. Incălzeşte gemul de caise şi dă-l printr-o sită fină.
Unge cu gem partea de sus şi laturile fiecărei bucăţi de prăjitură.
Pentru glazură, amestecă zahărul cu laptele şi colorantul.
Dă prăjiturile prin această glazură şi decorează cu ciocolată albă topită, după imaginaţie.
Pofta buna!