Prajitura cu migdale, nuca de cocos si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu migdale, nuca de cocos si ciocolata: oua, faina, cacao, lapte, zahar, ptaf de copt, fulgi de migdale, frisca, mascarpone, zahar brun, fulgi de ciocolata, nuca de cocos.
- 6 oua
- 8 linguri făină
- 3 linguri cacao şi lapte
- 10 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- 100 g fulgi de migdale prăjite
Ingrediente cremă:
- 200 ml frişcă
- 100 g mascarpone
- 4 linguri zahăr brun
- 100 g migdale prăjite
- 4 gălbenuşuri
- 2 linguri fulgi de ciocolată
Ingrediente sirop:
- 4 linguri cacao
- 200 g zahăr
- 400 ml apă
Ingrediente décor:
- câte 2 linguri fulgi de migdale, de nucă de cocos şi de ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat gălbenuşurile frecate cu zahărul şi laptele, urmând să încorporezi făina, praful de copt şi cacaua, în prealabil cernute împreună.
Adaugi migdalele prăjite şi mărunţite după preferinţă. După fiecare ingredient, amesteci uşor, de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 35-40 de minute.
Pentru cremă, mixezi la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul, amestecând până se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi, după ce crema s-a răcit, încorporezi pe rând mascarpone, frişca bătută, migdalele mărunţite şi fulgii de ciocolată.
Fierbi într-un ibric, pentru câteva minute, zahărul, apa şi cacaua, până se îngroaşă puţin siropul.
Insiropezi blatul răcit, întinzi uniform crema de migdale şi ornezi prăjitura după imaginaţie, cu migdale, ciocolată sau nucă de cocos.
Consumi prăjitura după ce ai răcit-o 1 oră în frigider.
Prajitura cu migdale, nuca de cocos si ciocolata
Pofta buna!