Prăjitură cu migdale şi prune
PrinteazaO reteta de prajitura cu migdale si prune din: ciocolata neagra, firop de fructe, unt, zahar pudra, oua, faina, pudra de migdale, prune uscate, suc de lamaie, suc de portocale, migdale si gem de prune.
- 230 g ciocolata neagra
- 4 linguri sirop de fructe
- 230 g unt
- 110 g zahar pudra
- 4 oua
- 170 g faina
- 4 linguri pudra de migdale
umplutura:
- 230 g prune uscate (sau curmale uscate), macinate
- 3 linguri suc de lamaie
- 3 linguri suc de portocale
- 50 g migdale curatate de pielita maronie, pisate mai mare
- 4 linguri gem de prune, magiun
Mod de preparare:
Topiţi la bain-marie ciocolata, adăugaţi siropul de fructe, amestecaţi până când compoziţia este omogenă, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi amestecul la răcit. Frecaţi .untul cu zahărul şi când compoziţia devine cremoasă adăugaţi treptat ouăle, amestecând foSrte bine după fiecare.
Nu puneţi un alt ou până când cel de dinainte nu a fost amestecat perfect în compoziţie. Amestecaţi făina cu pudra de migdale şi adăugaţi amestecul în compoziţia cu ouă. Amestecaţi pentru omogenizare şi repartizaţi compoziţia în 2 tăvi rotunde cu diametrul de 20cm, unse şi tapetate cu făină. Coaceţi la foc potrivit blaturile, scoateti-le din tavă şi lăsaţi-le la răcit.
Pentru umplutură, amestecaţi toate ingredientele, timp de 4 – 5 minute la foc mic, până când obţineţi o compoziţie omogenă. Lăsaţi compoziţia la răcit şi apoi umpleţi blaturile cu ea. Presăraţi zahăr pudră deasupra înainte de a tăia prăjitura.
Prăjitură cu migdale şi prune
Pofta buna!