Prăjitură cu migdale şi prune

Printeaza

O reteta de prajitura cu migdale si prune din: ciocolata neagra, firop de fructe, unt, zahar pudra, oua, faina, pudra de migdale, prune uscate, suc de lamaie, suc de portocale, migdale si gem de prune.

Ingrediente:

  • 230 g ciocolata neagra
  • 4 linguri sirop de fructe
  • 230 g unt
  • 110 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 170 g faina
  • 4 linguri pudra de migdale

umplutura:

  • 230 g prune uscate (sau curmale uscate), macinate
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri suc de portocale
  • 50 g migdale curatate de pielita maronie, pisate mai mare
  • 4 linguri gem de prune, magiun

 

Mod de preparare:

Topiţi la bain-marie ciocolata, adăugaţi siropul de fructe, amestecaţi până când compoziţia este omogenă, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi ames­tecul la răcit. Frecaţi .untul cu zahărul şi când compoziţia devine cremoasă adăugaţi treptat ouăle, amestecând foSrte bine după fiecare.

Nu puneţi un alt ou până când cel de dinainte nu a fost amestecat perfect în compoziţie. Amestecaţi făina cu pudra de migdale şi adăugaţi amestecul în compoziţia cu ouă. Amestecaţi pentru omoge­nizare şi repartizaţi compoziţia în 2 tăvi rotunde cu diametrul de 20cm, unse şi tapetate cu făină. Coaceţi la foc potrivit blaturile, scoateti-le din tavă şi lăsaţi-le la răcit.

Pentru umplutură, amestecaţi toate ingrediente­le, timp de 4 – 5 minute la foc mic, până când obţineţi o compoziţie omogenă. Lăsaţi compozi­ţia la răcit şi apoi umpleţi blaturile cu ea. Presăraţi zahăr pudră deasupra înainte de a tăia prăjitura.

Prăjitură cu migdale şi prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.