Prajitura cu migdale si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu migdale si scortisoara din: amidon de porumb, dzahar, apă, unt topit, ulei de floarea-soarelui, migdale crude, scorţişoară.

Ingrediente:Prajitura cu migdale si scortisoara

  • 1 pahar de amidon de porumb
  • 2 pahare de zahar
  • 2-3 pahare de apă
  • 2 linguri unt topit
  • 5-6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 pahare de migdale crude (fără coajă şi bine mărunţite cu cuţitul)
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă ami­donul cu apa. Separat, într-o oală, la foc potrivit, se încălzesc untul şi uleiul, apoi se adaugă zahărul şi se amestecă până ce zahărul capătă o culoare aurie.

Când zahărul începe să fiarbă şi să facă „balonaşe”, se toarnă cu mare grijă apa cu amidonul, pentru dă acesta din urmă se umflă, şi se amestecă până se topeşte şi se încorporează bine.

Când crema a devenit omogenă se pun migdalele şi se mai lasă la foc încă un minut.

Se toarnă compoziţia într-o tavă care se va uda, în prealabil, cu puţină apă, şi se dă la cuptor pentru aproxima­tiv 40 de minute.

Cu 10 minute înainte de a fi gata se presară pe deasupra zahăr şi scorţişoară, pentru ca halvaua să prindă o crustă auriu-maronie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.