Prajitura cu migdale si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu migdale si scortisoara din: amidon de porumb, dzahar, apă, unt topit, ulei de floarea-soarelui, migdale crude, scorţişoară.
- 1 pahar de amidon de porumb
- 2 pahare de zahar
- 2-3 pahare de apă
- 2 linguri unt topit
- 5-6 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 pahare de migdale crude (fără coajă şi bine mărunţite cu cuţitul)
- scorţişoară
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă amidonul cu apa. Separat, într-o oală, la foc potrivit, se încălzesc untul şi uleiul, apoi se adaugă zahărul şi se amestecă până ce zahărul capătă o culoare aurie.
Când zahărul începe să fiarbă şi să facă „balonaşe”, se toarnă cu mare grijă apa cu amidonul, pentru dă acesta din urmă se umflă, şi se amestecă până se topeşte şi se încorporează bine.
Când crema a devenit omogenă se pun migdalele şi se mai lasă la foc încă un minut.
Se toarnă compoziţia într-o tavă care se va uda, în prealabil, cu puţină apă, şi se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Cu 10 minute înainte de a fi gata se presară pe deasupra zahăr şi scorţişoară, pentru ca halvaua să prindă o crustă auriu-maronie.
Pofta buna!