Prajitura cu migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu migdale,  biscuiti, unt, esenta de migdale, branza de vaci, zahar pudra, oua, lichior de migdale, ciocolata alba, ciocolata neagra, smantaPrajitura cu migdalena, frunze de menta.

Ingrediente blat:

  • 150 g biscuiţi cu cereale
  • 50 g migdale
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă esenţă migdale

Ingrediente umplutura:

  • 700 g brânză de vaci
  • 50 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 300 g ciocolată albă
  • 125 g smântână

Ingrediente decor:

  • 100 g migdale prăjite
  • 50 g sos de ciocolată neagră
  • frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare:

Se sfărâmă biscuiţii, se ames­tecă cu untul topit, esenţa de migdale, migdalele măcinate şi se frământă până se obţine un aluat consistent.

Se pune alua­tul într-o tavă dreptunghiulară mai mică, presându-1 cu mâna pe toată suprafaţa formei. Se coace 5-6 minute în cuptorul preîncălzit şi se lasă apoi la ră­cit, fără a se scoate din tavă.

Se topeşte ciocolata al­bă în bain-marie, se adau­gă smântână, amestecând continuu, apoi se ia vasul de pe foc. Separat, se bate cu zahărul, brânza bine scursă, până devi­ne o cremă omogenă. Se adau­gă ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare, iar la sfâr­şit, lichiorul.

Se încorporează, treptat, amestecul de ciocolată albă şi se toarnă compoziţia re­zultată peste blatul din formă.

Prăjitura se pune la cup­tor, la foc potrivit, şi se coa­ce circa 30 de minute. Imedi­at după ce se scoate din cup­tor, se porţionează, se garniseş­te cu jumătăţi de migdale ru­menite uşor în cuptor şi se lasă la rece aproximativ două ore.

Se serveşte stropită cu sos de ciocolată şi ornată cu frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.