Prajitura cu migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu migdale, biscuiti, unt, esenta de migdale, branza de vaci, zahar pudra, oua, lichior de migdale, ciocolata alba, ciocolata neagra, smantana, frunze de menta.
Ingrediente blat:
- 150 g biscuiţi cu cereale
- 50 g migdale
- 50 g unt
- 1 linguriţă esenţă migdale
Ingrediente umplutura:
- 700 g brânză de vaci
- 50 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 2 linguri lichior de migdale
- 300 g ciocolată albă
- 125 g smântână
Ingrediente decor:
- 100 g migdale prăjite
- 50 g sos de ciocolată neagră
- frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Se sfărâmă biscuiţii, se amestecă cu untul topit, esenţa de migdale, migdalele măcinate şi se frământă până se obţine un aluat consistent.
Se pune aluatul într-o tavă dreptunghiulară mai mică, presându-1 cu mâna pe toată suprafaţa formei. Se coace 5-6 minute în cuptorul preîncălzit şi se lasă apoi la răcit, fără a se scoate din tavă.
Se topeşte ciocolata albă în bain-marie, se adaugă smântână, amestecând continuu, apoi se ia vasul de pe foc. Separat, se bate cu zahărul, brânza bine scursă, până devine o cremă omogenă. Se adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare, iar la sfârşit, lichiorul.
Se încorporează, treptat, amestecul de ciocolată albă şi se toarnă compoziţia rezultată peste blatul din formă.
Prăjitura se pune la cuptor, la foc potrivit, şi se coace circa 30 de minute. Imediat după ce se scoate din cuptor, se porţionează, se garniseşte cu jumătăţi de migdale rumenite uşor în cuptor şi se lasă la rece aproximativ două ore.
Se serveşte stropită cu sos de ciocolată şi ornată cu frunze de mentă.
Pofta buna!