Prajitura mille feuille
PrinteazaO reteta de prajitura mille feuille din: faina, galbenusuri, smantana, margarina, sare, lapte, faina, oua, zahar tos si vanilie.
- 350 g faina
- 3 galbenusuri
- 2 linguri cu smantnaa grasa
- 150 g margarina
- sare
pentru crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 4 linguri cu varf de faina
- 6 oua
- 250 g zahar tos
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un castron, cerne 200 g de făină şi fră¬mântă un aluat împreună cu gălbenuşurile, smântână şi un praf de sare. La final, împarte aluatul în două şi întinde foi potrivit de groase.
Separat, freacă margarina cu 150 g de făină cernută până obţii o cremă, împarte-o în două şi întinde cremele peste foile întinse, împachetează fiecare foaie ca pe plic şi dă-le la rece o jumătate de oră.
Intinde şi împătureşte din nou în acelaşi mod. Dă-le la frigider pentru 30 de minute şi repetă operaţiunea. La final, întinde cele două foi şi coace-le separat, pe fundul tăvii.
Pentru cremă, freacă gălbenuşurile cu făina cernută şi subţiază cu o cană de lapte rece. Pune restul de lapte pe foc mic împreună cu batonul de vanilie, ca să se infuzeze. Când începe să fiarbă, toarnă gălbenuşurile frecate şi amestecă încon¬tinuu, până se îngroaşă crema.
Bate albuşurile spumă şi presară zahărul tos spre final. Când crema de gălbenuşuri s-a îngroşat, încorporează albuşurile bătute spumă şi amestecă uşor, până se omogenizează.
Pune prima foaie coaptă pe o tavă întinsă, toarnă crema caldă peste ea şi aşază deasupra cealaltă foaie. Dă la rece câteva ore. Taie cu un cuţit cu lamă subţire şi foarte ascuţită, pudrează cu zahăr şi serveşte.
Prajitura mille feuille
Pofta buna!
Incoming search terms:
- millefeuille reteta
- prajitura mille feuille
- mille fois reteta
- reteta millefeuille
- mille feuille reteta
- reteta prajitura mille feuille
- mille feuilles reteta
Imi dai si mie din prajitura asta