Prajitura Mokka
PrinteazaPrajitura Mokka din: oua, zahar tos, ulei, apa minerala, esenta de rom, praf de copt, cacao, cafea macinata, alune de padure, glazura si boabe de cafea.
pentru aluat:
- 4 oua
- 125 g zahar tos
- 125 ml ulei
- 125 ml apa mienrala
- 3 fiole esenta de rom
- 150 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 lingura cafea macinata sau instant
- 200 g alune de padure macinate, prajite in prealabil intr-o tigaie fara grasime
pentru decorat:
- 2 plicuri glazura cu gust de ciocolata
- boabe de cafea
Mod de preparare:
Aluat: Ouăle şi zahărul se amestecă bine şi se bat cu ajutorul mixerului până se obţine o spumă. Se adaugă treptat uleiul, apa minerală şi esenţa de rom. Apoi se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt, cacao, cafeaua şi alunele măcinate. Se bate cu mixerul până se obţine o compoziţie care se toarnă în tava pe care am pus în prealabil o hârtie pentru copt şi se dă la cuptor.
După ce s-a copt, prăjitura se aşează pe o planşetă presărată cu zahăr, se desprinde hârtia şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, peste prăjitură se toarnă glazura preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ornează după propria fantezie.
- Cuptorul electric: 170°C, pe treapta din mijloc (preîncălzit)
- Cuptorul cu aer fierbinte: 1 50°C (preîncălzit)
- Cuptorul cu gaz: treptele 2 – 3 (preîncălzit) Timp de coacere: 20 – 25 minute
Prajitura Mokka
Pofta buna!
Nu-mi place cum arata prajitura