Prajitura cu morcov si cocos
PrinteazaPrajitura cu morsco si cocos din: făină, nuca, oua, morcovi, ulei, zahar, stafide aurii, nuca de cocos, portocala, praf de copt, bicarbonat, scorţişoară, esenţă, cremă de brânză, miere, unt, morcovi din marţipan.
Ingreidente:
- 375 g făină
- 100 g miez de nucă
- 3 ouă
- 500 g morcovi raşi
- 375 ml ulei
- 450 g zahăr
- 40 g stafide aurii
- 100 g nucă de cocos
- coaja şi sucul unei portocale
- 2 linguriţe praf de copt
- o linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- câteva picături esenţă, după gust
Pentru glazura:
- 300 g cremă de brânză
- 50 g unt
- 3 linguri miere
Pentru descor:
- morcovi din marţipan
Mod de preparare:
Se pregăteşte tava, se unge şi se tapetează cu hârtie de copt. Nuca se pune 5 minute la cuptor si apoi se mărunteşte.
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi scorţişoara şi apoi se cern. Separat/ouăle se bat cu ulei, zahăr şi esenţă după gust.
Se adaugă ngcile, morcovii raşi, stafidele, nuca de cocos, coaja rasă de portocală şi două linguri de suc de portocală.
Se amestecă apoi cu făina şi, după completa omogenizare, se toarnă în tava de copt, se nivelează şi se coace 35 minute.
Se lasă apoi 3-4 minute să se răcorească în tavă si se scoate pe un grătar. Se lasă să se răcească în totalitate.
Pentru glazură, untul moale se amestecă cu mierea şi apoi se mixează cu brânza. Se trec dinţii unei furculiţe peste prăjitură să se facă mici striaţii si se aşază morcovi decorativi. Se serveşte după 3 ore.
Prajitura cu morcov si cocos
Pofta buna!