Prajitura cu morcov, stafide si nuci
PrinteazaPrajitura cu morcov, stafide si nuci din: morcovi, făină de migdale, nuci, stafide aurii, faian, zahar, oua, praf de copt, sare, lămâie, unt, cremă de brânză, esenţă de lămâie.
Ingrediente:
- 250 g morcovi raşi
- 175 g făină de migdale
- 50 g nuci
- 25 g stafide aurii
- 75 g făină
- 175 g zahăr
- 4 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lămâie
- 20 g unt pentru tavă
Pentru glazură:
- 50 g unt moale
- 100 g cremă de brânză
- 2-3 picături esenţă de lămâie
- 200 g zahăr
- 1/2 morcov ras
Mod de preparare:
Gălbenuşurile şi zahărul se amesteca pana se obţine o cremă spumoasă, albă.
Se adaugă coaja de lămâie, făina, sarea, praful de copt, făina de migdale şi nucile tăiate nu foarte mare.
Se amestecă bine, se adaugă apoi morcovii raşi şi sucul de lămâie. Se amestecă din nou şi se pun stafidele.
Se bat albuşurile spumă, se adaugă în compoziţie şi se amestecă uşor.
Aluatul se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt. Se coace 45 de minute şi se lasă să se răcească.
Pentru glazură, untul se freacă bine cu zahărul şi esenţa, se adaugă crema de brânză, se amestecă şi se întinde glazura peste prăjitură, Se presară morcovul ras si se dă la frigdier 12 ore.
Prajitura cu morcov, stafide si nuci
Pofta buna!
Buna prajitura asta!