Prajitura cu morcov, stafide si nuci

Printeaza

Prajitura cu morcov, stafide si nuci din: morcovi, făină de migdale, nuci, stafide aurii, faian, zahar, oua, praf de copt, sare, lămâie, unt, cremă de brânză, esenţă de lămâie.

Prajitura cu morcov, stafide si nuci

Ingrediente:

  • 250 g morcovi raşi
  • 175 g făină de migdale
  • 50 g nuci
  • 25 g stafide aurii
  • 75 g făină
  • 175 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 lămâie
  • 20 g unt pentru tavă

Pentru glazură:

  • 50 g unt moale
  • 100 g cremă de brânză
  • 2-3 picături esenţă de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 1/2 morcov ras

Mod de preparare:

Gălbenuşurile şi zahărul se amesteca pana se obţine o cre­mă spumoasă, albă.

Se adaugă coaja de lămâie, făina, sarea, praful de copt, făina de migdale şi nucile tăiate nu foarte mare.

Se amestecă bine, se adaugă apoi morcovii raşi şi sucul de lămâie. Se amestecă din nou şi se pun stafidele.

Se bat albuşurile spumă, se adaugă în compoziţie şi se amestecă uşor.

Aluatul se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt. Se coace 45 de minute şi se lasă să se răcească.

Pentru glazură, untul se freacă bine cu zahărul şi esenţa, se ada­ugă crema de brânză, se ames­tecă şi se întinde glazura peste prăjitură, Se presară morcovul ras si se dă la frigdier 12 ore.

Prajitura cu morcov, stafide si nuci

Prajitura cu morcov, stafide si nuci

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.