Prajitura cu morcovi si alune
PrinteazaPrajitura cu morcovi si alune din: oua, banane, curmale, ulei de floarea soarelui, faina integrala, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cardamon, morcovi, fulgi de cocos, nuci, stafide, branza mascarpone, miere, alune.
Ingrediente:
- 3 oua
- 2 banane
- 10 curmale
- 6 linguri de ulei de floarea soarelui
- o cana de faina integrala
- o lingurita si jumatate de praf de copt
- 3 lingurite de scortisoara
- jumatate de lingurita de nucsoara rasa
- jumatate de lingurita de cardamon
- 4 morcovi rasi
- jumatate de fulgi de cocos
- jumatate de cana de nuci tocate
- jumatate de cana de stafide
glazura:
- 200 g de branza mscarpone
- 3 linguri de miere
- jumatate de cana de alune tocate
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorul la 170 grade Celsius. Bateţi ouăle într-un bol. Pasaţi bananele, curmalele şi uleiul cu robotul de bucătărie până devin pastă.
Amestecaţi făina, praful de copt, scorţişoara, nucşoara şi cardamonul şi încorporafi-le în crema de banane.
Turrnati deasupra ouăle şi amestecaţi. Adăugaţi morcovii raşi, fulgii de cocos, nucile şi stafidele şi amestecaţi bine. Tunaţi într-o formă de copt şi dafi la cuptor 40 de minute.
Infigeti o scobitoare în mijlocul prăjiturii. Dacă e curată când o scoateţi, prăjitura e gata.
Cât timp se răceşte, frecaţi crema de brânză şi mierea. Turnaţi deasupra prăjiturii când s-a răcit complet şi decoraţi cu alune pisate.
Prajitura cu morcovi si alune
Pofta buna!
Arata bine rau prajitura cu morcovi