Prajitura cu morcovi si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu morcovi si ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, cacao, praf de copt, morcovi, nuci, ulei, crema de macarpone, zahar tos, ciocolata de menaj.
- 5 oua
- 150 g zahar pudra
- 150 g faina
- 50 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g morcovi rasi cat mai fin
- 50 g nuci zdrobite
- 2 linguri ulei
- 350 g crema de mascarpone sau crema de branza
- 175 g zahar tos
- 175 g ciocolata de menaj
Mod de preparare:
Bateţi ouăle şi zahărul praf într-un castron pus la bain-marie. Când amestecul începe să se îngroaşe, luaţi castronul de pe foc, adăugaţi în el făina cernută amestecată cu cacaoa, şi ea trecută printr-o sită.
In această compoziţie adăugaţi treptat, amestecând mereu, morcovii, uleiul şi nucile.
Coaceţi la foc potrivit un blat într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, cu diametrul de 22cm.
Lăsaţi blatul la răcit. între timp, amestecaţi crema mascarpone cu zahărul tos şi cu ciocolata topită.
Tăiaţi blatul în două, pe orizontală şi umpleţi foile cu crema obţinută.
Puneţi cremă şi deasupra prăjiturii şi faceţi, cu ajutorul unui cuţit, decoraţiuni.
Prajitura cu morcovi si ciocolata
Pofta buna!