Prăjitură de morcovi condimentată
PrinteazaO reteta savuroasa de Prăjitură de morcovi condimentată din: ulei de rapita, faina, praf de copt, amestec de condimente, zahar brun, morcovi, cartofi, stafide, oua, siropd e agave, suc de portocale, branza quark, zahar pudra si coaja de portocala.
- 125 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns
- 300 g faina integrala
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura amestec de condimente pentru prajituri
- 100 g de zahar brun
- 140 g de morcovi, rasi
- 140 g de cartofi dulci, curatati si dati pe razatoare
- 200 g stafide
- 2 oua mari
- 4 linguri siropd e agavez
- sucul de la 2 portocale
pentru glazura:
- 250 g branza quark
- 3 linguri de zahar pudra, cernut
- coaja rasa de la 1 portocala
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°c/gaz 4. Unge cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 20x30cm.
Amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, condimentele pentru prăjituri şi zahărul, într-un bol mare. încorporează morcovii, cartofii dulci şi stafidele.
Mixează într-un bol înalt ouăle, uleiul de rapiţă, siropul de agave şi sucul de la 1 portocală.
Toarnă ingredientele umede peste cele uscate şi omogenizează, apoi pune totul în tavă.
Dă la cuptor 25-30 de minute, până când o scobitoare înfiptă în mijlocul prăjiturii iese curată. înţeapă tot blatul cu o scobitoare sau cu o furculiţă şi stropeşte-l cu sucul de portocală rămas. Lasă să se răcească în tavă.
După ce s-a răcit, pregăteşte glazura. Amestecă brânza quark cu zahărul pudră şi coaja rasă de portocală. întinde crema obţinută peste prăjitura de morcovi şi tai-o în pătrate înainte de a servi.
Prăjitură de morcovi condimentată
Pofta buna!