Prăjitură de morcovi cu fructe

Printeaza

Prăjitură de morcovi cu fructe

Ingrediente:

  • 225g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 150g zahăr
  • 125g smo­chine
  • 250g morcovi
  • 2 banane
  • 2 ouă
  • 150ml ulei de floarea soarelui
  • 75g brânză de vaci cu smântână
  • 75g zahăr tos

 

Mod de preparare:

Prăjitură de morcovi cu fructe: Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul brun şi smochinele tăiate în cubuleţe. Se rad morcovii pe răzătoarea cu ochiuri mici, se storc şi se adaugă în vasul cu făina.

Se pun şi bananele zdrobite, ouăle bătute cu ulei. Se amestecă bine compoziţia cu o lingură de lemn. Se pregăteşte o tavă rotundă cu diametrul de 18cm, se unge şi se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia în tavă şi se pune la copt.

Se face proba cu scobitoarea. Dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că prăjitura este coaptă.

Se scoate din tavă şi se lasă la răcit pe un platou.

Opţional, se poate decora cu frişcă, ciocolată rasă, nuci rase peste un strat de gem acrişor.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.