Prăjitură cu morcovi si sirop de fructe

Printeaza

O reteta savuroasa de Prăjitură cu morcovi din: faina, zahar, zahar brun, scotisoara, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, stafide, oua, morcovi, sirop de fructe, ulei, mascarpone, apa, ciocolata si unt.

Ingrediente:Prajitura_cu_morcovi_si_sirop_de_fructe

  • 275 g faina
  • 200 g zahar
  • 75 g zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 100 g stafide
  • 2 oua
  • 500 g morcovi rasi marunt
  • 100 ml sirop de fructe
  • 60 ml ulei
  • 350 g mascarpone, branza dulce de vaci sau crema de branza
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 50 g ciocolata
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu cele două sorti­mente de zahăr, scorţişoara, nucşoa­ra, bicarbonatul şi sarea într-un cas­tron mai mare.

Bateţi ouăle adăugând morcovii, siropul de fructe, uleiul, stafidele şi apa fiartă, treptat. Când amestecul este omogen, amestecaţi-l cu ingredientele uscate (făină, zahăr, mirodenii).

Omogenizaţi bine amestecul şi împărţiţi-l în două tăvi rotunde, cu diametrul de 24cm, unse şi tapetate sau tapetate cu hârtie de copt. Coaceţi două foi la foc potrivit, apoi lăsaţi-le la răcit.

Pentru cremă, amestecaţi ingredien­tele rămase până obţineţi o compozi­ţie omogenă.

Umpleţi foile cu cremă şi ceea ce rămâne, repartizaţi în strat uniform deasupra.

Tăiaţi prăjitura după ce a stat puţin la frigider.

Prăjitură cu morcovi

Prajitura_cu_morcovi_si_sirop_de_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.