Prăjitură cu morcovi si sirop de fructe
PrinteazaO reteta savuroasa de Prăjitură cu morcovi din: faina, zahar, zahar brun, scotisoara, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, stafide, oua, morcovi, sirop de fructe, ulei, mascarpone, apa, ciocolata si unt.
- 275 g faina
- 200 g zahar
- 75 g zahar brun
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1 lingurita nucsoara rasa
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 100 g stafide
- 2 oua
- 500 g morcovi rasi marunt
- 100 ml sirop de fructe
- 60 ml ulei
- 350 g mascarpone, branza dulce de vaci sau crema de branza
- 3 linguri apa fierbinte
- 50 g ciocolata
- 50 g unt
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu cele două sortimente de zahăr, scorţişoara, nucşoara, bicarbonatul şi sarea într-un castron mai mare.
Bateţi ouăle adăugând morcovii, siropul de fructe, uleiul, stafidele şi apa fiartă, treptat. Când amestecul este omogen, amestecaţi-l cu ingredientele uscate (făină, zahăr, mirodenii).
Omogenizaţi bine amestecul şi împărţiţi-l în două tăvi rotunde, cu diametrul de 24cm, unse şi tapetate sau tapetate cu hârtie de copt. Coaceţi două foi la foc potrivit, apoi lăsaţi-le la răcit.
Pentru cremă, amestecaţi ingredientele rămase până obţineţi o compoziţie omogenă.
Umpleţi foile cu cremă şi ceea ce rămâne, repartizaţi în strat uniform deasupra.
Tăiaţi prăjitura după ce a stat puţin la frigider.
Prăjitură cu morcovi
Pofta buna!