Prajitura cu morcovi si zahar brun
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu morcovi si zahar brun din: faina, scortisoara, praf de copt, zahar brun, zahar brun muscovado, ulei de seminte de struguri, coaja de portocala, morcovi, nuci pecan, stafide, unt, miere si branza tartinabila.
- 300 g faina cu agent de crestere
- 2 lingurite de scortisoara
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100 g zahar brun
- 100 g zahar brun Muscovado
- 250 ml de ulei de seminte de struguri sau de rapita
- coaja rasa de la 1 portocala
- 200 g morcovi dati prin razatoarea mica
- 150 g de nuci pecan taiate jumatati
- 150 g stafide aurii
- 70 g unt
pentru glazura:
- 2 linguri de zahar brun
- 2 linguri miere
- 250 g de branza tartinabila
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 150C/gaz 2. Se tapetează cu hârtie copt o formă de tort cu de 22 cm. Se cern scorţişoara şi praful de copt, se adaugă cele tipuri de zahăr si se omogenizeaza.
Se bat ouale cu uleiul si coaja rasa de portocala. Se adauga morcovii si se amesteca, apoi se incorporeaza restul de ingrediente in amestecul de faina.
Se pune compozitia cu o lingura in forma de tort si se niveleaza suprafata. Se coace 1 ora si 25 de minute sau pana ce scobitoarea cu care se incearca aluatul iese curata.
Se lasa la racit in tava. Pentru glazura, se bat untul, zaharul si mierea pana se inmoaie, apoi se adauga crema de branza si se bate pana se obtine un amestec fin.
Se lasa la racit pana cand compozitia s-a intarit, dar inca poate fi intinsa. Se pune glazura cu spritul sau se intinde intr-un strat gros pe prajitura.
Prajitura cu morcovi si zahar brun
Pofta buna!