Prajitura moţată
PrinteazaPrajitura moţată din: ulei, apa minerala, faina, praf de copt, oua, pudra de cacao, cafea instant, zahar pudra, esenta de rom, ciocolata menaj, cafea concentrata, frisca, ness si boabe de cafea.
- 125 ml ulei
- 125 ml apa minerala
- 150 g faina
- 1 praf de copt
- 4 oua
- 3 linguri pudra de cacao
- 1 lingurita cafea instant
- 150 g zahar pudra
- esenta de rom
pentru glazura:
- 200 g ciocolata menaj
- 50 g unt
- 3 linguri de cafea concentrata
pentru decor (optional):
- 200 ml frisca batuta
- ness
- boabe de cafea
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase, adaugi treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută cu pudra de cacao, cafeaua instant, praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect. Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la temperatură medie.
Intre timp, razi ciocolata, o topeşti în bain-marie şi o freci cu untul tăiat bucăţele până se integrează perfect în ciocolată. La sfârşit adaugi cafeaua concentrată. Torni glazura peste prăjitura răcorită şi o laşi să se răcească. In momentul servirii, porţionezi prăjitura după preferinţă, decorezi fiecare porţie cu frişca turnată cu poşul, pudrezi cu cafea instant şi aşezi câte o boabă de cafea pe frişca, deasupra fiecărei porţii.
Prajitura moţată
Pofta buna!