Prajitura moţată

Printeaza

Prajitura moţată din: ulei, apa minerala, faina, praf de copt, oua, pudra de cacao, cafea instant, zahar pudra, esenta de rom, ciocolata menaj, cafea concentrata, frisca, ness si boabe de cafea.

Ingrediente:Prajitura_motata

  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa minerala
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 1 lingurita cafea instant
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de rom

pentru glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • 3 linguri de cafea concentrata

pentru decor (optional):

  • 200 ml frisca batuta
  • ness
  • boabe de cafea

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase, adaugi treptat uleiul, alter­nând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernu­tă cu pudra de cacao, cafeaua instant, praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect. Torni compoziţia într-o formă drept­unghiulară tapetată cu folie specială de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la tempera­tură medie.

Intre timp, razi ciocolata, o topeşti în bain-marie şi o freci cu untul tăiat bu­căţele până se integrează perfect în cio­colată. La sfârşit adaugi cafeaua con­centrată. Torni glazura peste prăjitura ră­corită şi o laşi să se răcească. In momentul servirii, porţionezi prăjitura după preferinţă, decorezi fie­care porţie cu frişca turnată cu poşul, pudrezi cu cafea instant şi aşezi câte o boabă de cafea pe frişca, deasupra fie­cărei porţii.

Prajitura moţată

Prajitura_motata

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.