Prajitura cu mousse de cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, ciocolata neagra, oua, esenta de vanilie, coniac, ciocolata, nuci si migdale.
- 3 oua
- 6 linguri cu zahar
- 5 linguri cu faina
- 2 linguri cu cacao
- 1 plic cu praf de copt
- esenta de vanilie
pentru mousse:
- 1 lingura cu cafea instant
- 150 ciocolata neagra
- 3 oua+1 galbenus
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 4 linguri cu coniac/rom/lichior Amaretto
- 3 linguri cu zahar pudra
pentru decor:
- 100 g ciocolata
- 100 g nuci si migdale prajite
Mod de preparare:
Pentru blat, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă făina, cacaua, praful de copt, albuşurile bătute. Adaugă esenţă de vanilie şi răstoarnă într-o tavă tapetată. Dă la cuptor 25 de minute.
Dizolvă cafeaua în patru linguri cu apă fierbinte şi toarn-o într-un vas împreună cu ciocolata. Pune pe foc mic, amestecând mereu. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până obţii spumă. Toarnă ciocolata topită, coniacul şi amestecă totul.
Bate albuşurile spumă cu zahărul şi încorporează-le apoi în compoziţie. Toarnă spuma de cafea peste blat, ciocolata topită cu 1-2 linguri cu apă (sau cafea), presară nucile şi migdalele zdrobite şi dă la rece minimum patru ore înainte de a servi.
Prajitura cu mousse de cafea
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mousse de cafea