Prajitura cu mousse de cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, ciocolata neagra, oua, esenta de vanilie, coniac, ciocolata, nuci si migdale.

Ingrediente:Prajitura cu mousse de cafea

  • 3 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic cu praf de copt
  • esenta de vanilie

pentru mousse:

  • 1 lingura cu cafea instant
  • 150 ciocolata neagra
  • 3 oua+1 galbenus
  • 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • 4 linguri cu coniac/rom/lichior Amaretto
  • 3 linguri cu zahar pudra

pentru decor:

  • 100 g ciocolata
  • 100 g nuci si migdale prajite

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă făina, cacaua, praful de copt, albuşurile bătute. Adaugă esenţă de vanilie şi răstoarnă într-o tavă tapeta­tă. Dă la cuptor 25 de minute.

Dizolvă cafeaua în patru lin­guri cu apă fierbinte şi toarn-o într-un vas împreună cu cioco­lata. Pune pe foc mic, ameste­când mereu. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până obţii spumă. Toarnă ciocolata topi­tă, coniacul şi amestecă totul.

Bate albuşurile spumă cu zahărul şi încorporează-le apoi în compoziţie. Toarnă spuma de cafea peste blat, ciocolata topită cu 1-2 linguri cu apă (sau cafea), presară nucile şi migdalele zdrobite şi dă la rece minimum patru ore înainte de a servi.

Prajitura cu mousse de cafea

Prajitura cu mousse de cafea

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • mousse de cafea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.