Pappardelle cu Scoici și Pesto din: pappardelle, scoici, pesto de busuioc, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, sare, piper, frunze de busuioc. Când eleganța întâlnește simplitatea în bucătăria italiană, rezultatul este adesea o capodoperă culinară. Pappardelle cu scoici și pesto este exact asta: un fel de mâncare rafinat care îmbină textura mătăsoasă a pastelor […]
Prajitura mozaic cu fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, piersici, visine, amidon, suc de lamaie, mac, zahar vanilat, branza de vaci.
Ingrediente blat:
- 250 g unt moale
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 100 ml lapte
Ingrediente umplutură:
- 4 piersici
- 250 g vişine
- 250 g branza de vaci
- 1 ou
- 40 g zahăr
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguri amidon
- 40 g mac măcinat
Ingrediente fulgi:
- 60 g unt moale
- 60 g făină
- 60 g mac măcinat
- 60 g zahăr
- 1 linguriţă zahăr vanilinat
Mod de preparare:
bate untul spumă, cu zahăr se înglobează pe rând ouăle, până ce zahărul se dizolvă complet.
amestecă separat făina cu praf de copt şi se toarnă în ploaie peste compoziţia de unt; se omogenizează.
adaugă laptele şi se amestecă până ce ia naştere un aluat omogen, moale. Aluatul se aşază într-o tavă unsă şi se nivelează.
Piersicile se taie felii. scot sâmburii de la vişine. Se bat cu mixerul brânza de vaci, oul, zahărul.
Pe planşeta cu făină, se armestecă untul cu făină, mac, zahăr tos şi zahăr vaniilinat. Se fărâmiţează cu mâinile până ce iau naştere fulgi mari.
Cu un cuţit, se crestează aluatul ca o tablă de şah; se aişază în pătrate piersici, vişiine, fulgi şi cremă de brânză. Se coace 40 min. la 180° C. Se lasă să se răcească îîn tavă.
Prajitura mozaic cu fructe
Pofta buna!
Pappardelle cu Scoici și Pesto