Prajitura Napoleon

Printeaza

Prajitura Napoleon din: ciocolata neagra, migdale, faina, unt, zahar, oua, sare, mascarpone, frisca, galbenusuri, lapte, ciocolata alba si gelatina.

Ingrediente:Prajitura_Napoleon

  • 1 ciocolata neagra

pentru aluat:

  • 180 g migdale macinate
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • sare

pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina

 

Mod de preparare:

Amestecă migdalele cu untul, zahărul şi făina. Incorporează ouăle bătute cu sare. Aluatul trebuie să fie destul de lipicios. Modelează din el un sul, acoperă-l cu folie şi lasă-l la rece o oră. Taie rotunduri şi întinde-le uşor. Aşază- le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le cam 5-8 minute.

Freacă gălbenuşurile cu 50 g zahăr până se topeşte zahărul. Adaugă laptele rece şi ciocolata. Lasă pe foc la bain-marie, amestecând continuu până începe să se îngroaşe compoziţia. După ce s-a răcorit, adaugă gelatina în­muiată în trei linguri cu apă rece.

Lasă la frigider până se răceşte complet, după care încorporează crema mascarpone şi frişca bătută cu restul de zahăr, împarte crema între trei biscuiţi crocanţi. Decorează apoi cu ciocolată topită şi lasă la rece cel puţin o oră.

Prajitura Napoleon

Prajitura_Napoleon

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.