Fulgi de ovaz – Beneficii, contraindicatii si retete cu fulgi de ovaz. Fulgii de ovăz reprezintă o variantă a ovăzului care a fost procesată prin tăierea, aplatizarea și uscarea boabelor pentru a crea fulgi. Acești fulgi sunt apoi utilizați într-o varietate de moduri în bucătărie pentru a face mâncăruri sănătoase și gustoase. Nutriție: Fulgii de […]
Prajitura “Napolitana”
PrinteazaPrajitura “Napolitana” din: foi de napolitana, ciocolata, alune, lapte, cacao, unt, apa, oua, faina, zahar.
Ingrediente:
- 4 foi de napolitană
- 200 g ciocolată neagră
- 150 g alune
Pentru cremă:
- 150 ml lapte
- 220 g cacao
- 160 g unt
- 230 ml apă
- 2 gălbenuşuri
- 30 g făină
- 120 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru cremă, cacaua, gălbenuşurile şi untul tăiat cubulete se amestecă întâi la lingură şi apoi la mixer. adaugă laptele, făina şi zahărul.
Amestecul se pune deasupra unui vas cu apă fierbinte, la bain-marie şi se lasă să fiarbă şi să se închege. După ce s-a îngroşat crema, se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
pune la baza unei tăvi cu pereţi detaşabili, dacă se poate, întâi o foaie de napolitană, apoi crema, iar foaie de napolitană şi tot aşa, până se termină. La suprafaţă trebuie să fie un strat de cremă.
topesc 100 g ciocolată, se toarnă peste prăjitură şi imediat se presară alunele mărunţite. dă prăjitura la rece 3-4 ore. Se scoate, se taie, iar marginile se trec prin restul de ciocolată topită, apoi se lasă la scurs pe un grilaj.
Pofta buna!
Fulgi de ovaz – Beneficii, contraindicatii si retete cu fulgi de ovaz