Prajitura necoapta
PrinteazaPrajitura necoapta din: nuci, zahar, ou, cacao, galbenusuri de oua, zahar praf, unt si zahar vanilat.
foaia:
- 250 g nuci macinate
- 250 g zahar
- 1 ou
- 3 linguri cacao
crema:
- 4 galbenusuri din oua fierte tari
- 150 g zahar praf
- 150 g unt
- 50 g zahar vanilat
Mod de preparare:
Se bate albuşul spumă cu zahărul şi se adaugă gălbenuşul şi nuca amestecată bine cu cacao. Pe un celofan se întinde din compoziţia bine omogenizată o foaie cât mai subţire, în formă dreptunghiulară. Pentru a prepara crema, se dau gălbenuşurile fierte pe răzătoarea mică şi se freacă cu untul, zahărul şi vanilia.
Cu această compoziţie se unge foaia şi se rulează cu ajutorul celofanului, ca o ruladă obişnuită. Se strânge bine la capete celofanul şi se pune rulada la frigider, cel puţin două ore, după care se poate tăia în felii potrivite ca grosime. Se poate păstra la frigider mai multe zile.
Prajitura necoapta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajituri necoapte
- prajitura necoapta