Prajitura Negresa
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura negresa din: biscuiti, nuci, zahar pudra, unt, lapte, caca si esenta de rom.
- 500 g biscuiţi
- 250 g nuci
- 200 g zahăr pudră
- 100 g unt moale
- 200 ml lapte
- 50 g cacao+ 2 linguri
- 2 linguri cu esenţă de rom
Mod de preparare:
Da prin masina de tocat nuci si biscuitii. Amesteca cele doua ingrediente intr-un castron adanac. Cerne zaharul pudra si 50 g cacao printr-o sita, pentru a sparge bulgarasii. Adauga amestecul pentru cel din castron.
Pune si esenta de rom si untul moale. Amesteca usor. Treptat, incepe sa torni laptele la temperatura camerei. Amesteca mereu, iau daca ai obtinut consistenta dorita (prajitura nu trebuie sa fie foarte tare, ci cremoasa), nu mai turna lapte.
Cerne o lingura cu cacao intr-o tava si rastoarna compozitia de negresa. Niveleaz-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata si cerne deaspura restul de cacao. Da-o la rece inainte de servire.
Prajitura Negresa
Pofta buna!