Prajitura cu mere si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, stafide, merem zahar, ulei, iaurt. Ingrediente: 3/4 cana faina de grau integral 3/4 cana faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scorțișoară 1/8 lingurita sare 1 mână de stafide 2 cani mere, tăiate mărunt 3/4 cana zahăr 1/2 cana ulei 1 cana […]
Prajitura nemteasca
PrinteazaPrajitura nemteasca din: oua, zahar, faina, gem, glazura de cacao.
- 5 ouă
- 250 zahăr
- 200 g făină
Mod de preparare:
Faci un pandişpan, pe care-l coci în tava unsă cu unt sau margarină.
După ce s-a răcit îl tai în două. Partea.de deasupra o fărâmiţezi într-un castron şi o stropeşti cu rom.
Separat faci o cremă din 200 g unt bine frecat, 150 g zahăr, 200 g nuci măcinate.
Crema obţinută o amesteci cu pandişpanul fărâmiţat şi stropit cu rom.
Compoziţia trebuie să fie mai tare.
Partea de jos a prăjiturii o ungi cu un gem acrişor, apoi pui crema de mai sus.
Peste aceasta torni o glazură de cacao.
Glazura:
Pui la topit 3 linguri de zahăr cu puţină apă şi le fierbi până devin un sirop.
Apoi freci siropul cu o lingură de cacao.
Torni fierbinte peste prăjitură.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Prajitura cu lamaie si portocala
Prajitura cu lamaie si portocala din: faina, zahar, unt, oua, zahar, lamaie, coaja de portocala, zahar pudra. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană zahăr 1 cană unt 4 ouă 1 1/2 cană zahăr 1/3 cană suc de lămâie 1/2 cană de făină 1 lingura coaja de lamaie 1 lingură coajă de portocală zahar pudra […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura nemteasca