Prajitura nemteasca

Printeaza

Prajitura nemteasca din: oua, zahar, faina, gem, glazura de cacao.

Ingrediente:Prajitura nemteasca

  • 5 ouă
  • 250 zahăr
  • 200 g făină

 

 

 

 

Mod de preparare:

Faci un pandişpan, pe care-l coci în tava unsă cu unt sau margarină.

După ce s-a răcit îl tai în două. Partea.de deasupra o fărâmiţezi într-un castron şi o stropeşti cu rom.

Separat faci o cremă din 200 g unt bine fre­cat, 150 g zahăr, 200 g nuci măcinate.

Crema obţinută o amesteci cu pandişpanul fărâmiţat şi stropit cu rom.

Compoziţia trebuie să fie mai tare.

Partea de jos a prăjiturii o ungi cu un gem acrişor, apoi pui crema de mai sus.

Peste aceasta torni o glazură de cacao.

Glazura:

Pui la topit 3 linguri de zahăr cu puţină apă şi le fierbi până devin un sirop.

Apoi freci siropul cu o lingură de cacao.

Torni fier­binte peste prăjitură.

 

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Prajitura cu mere si stafide

Prajitura cu mere si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, stafide, merem zahar, ulei, iaurt. Ingrediente: 3/4 cana faina de grau integral 3/4 cana faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scorțișoară 1/8 lingurita sare 1 mână de stafide 2 cani mere, tăiate mărunt 3/4 cana zahăr 1/2 cana ulei 1 cana […]

Reteta zilei: Prajitura cu lamaie si portocala

Prajitura cu lamaie si portocala din: faina, zahar, unt, oua, zahar, lamaie, coaja de portocala, zahar pudra. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană zahăr 1 cană unt 4 ouă 1 1/2 cană zahăr 1/3 cană suc de lămâie 1/2 cană de făină 1 lingura coaja de lamaie 1 lingură coajă de portocală zahar pudra […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura nemteasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.