Prajitura noire cu ciocolata amaruie
PrinteazaPrajitura noire cu ciocolata amaruie din: biscuiti, unt, cacao neagra, ciocolata amaruie, frisca lichida, gelatina, esenta de cafea.
- 150 g biscuiti
- 75 g unt
- 2 linguri cacao neagra
Ingrediente pentru crema:
- 250 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
- 250 ml frisca lichida
- 10 g gelatina
- 1 fiola esenta de cafea
Ingrediente pentru glazura:
- 50 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pui gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece. Topesti ciocolata la foc mic, impreuna cu untul si frisca lichida. Aduci la punctul de fierbere, dai deoparte si omogenizezi. Lasi sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget si adaugi gelatina.
Amesteci pana ce aceasta se topeste si se incorporeaza bine in compozitia de ciocolata. Aromatizezi cu esenta, dupa gust. Torni compozitia in tava, peste blatul de biscuiti zdrobiti si amestecati cu unt si cacao si dai la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.
Rastorni pe un platou si acoperi cu o glazura de ciocolata, preparata din 50 g ciocolata amaruie, topita la foc mic, impreuna cu 50 g unt si putin lapte, cat sa ajunga la consistenta dorita.
Prajitura noire cu ciocolata amaruie
Pofta buna!