Prajitura noire cu ciocolata amaruie

Printeaza

Prajitura noire cu ciocolata amaruie din: biscuiti, unt, cacao neagra, ciocolata amaruie, frisca lichida, gelatina, esenta de cafea.

Ingrediente pentru blat:Prajitura_noire_cu_ciocolata_amaruie

  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 2 linguri cacao neagra

Ingrediente pentru crema:

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 1 fiola esenta de cafea

Ingrediente pentru glazura:

  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Pui gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece. Topesti ciocolata la foc mic, impreuna cu untul si frisca lichida. Aduci la punctul de fierbere, dai deoparte si omogenizezi. Lasi sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget si adaugi gelatina.

Amesteci pana ce aceasta se topeste si se incorporeaza bine in compozitia de ciocolata. Aromatizezi cu esenta, dupa gust. Torni compozitia in tava, peste blatul de biscuiti zdrobiti si amestecati cu unt si cacao si dai la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Rastorni pe un platou si acoperi cu o glazura de ciocolata, preparata din 50 g ciocolata amaruie, topita la foc mic, impreuna cu 50 g unt si putin lapte, cat sa ajunga la consistenta dorita.

Prajitura noire cu ciocolata amaruie

Prajitura_noire_cu_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.