Prajitura Noire

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de prajitura noire din: ciocolata cu lapte, margarina, frisca, cacao, zahar pudra vanilat, gelatina, lichior de ciocaolata si ciocolata.

Ingrediente:Prajitura Noire

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 150 g margarină
  • 150 g biscuiţi cu ciocolată
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingură cu zahăr pudră vanilat
  • 20 g gelatină
  • linguri cu lichior de ciocolată

pentru glazura:

  • 50 g ciocolată
  • 50 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Topeşte 75 g de margarină şi adaugă bis­cuiţii zdrobiţi. Aşază-i într-o formă de chec tapetată cu folie şi presează bine. Lasă la rec;e minimum o jumătate de oră.

Intre timp, topeşte ciocolata ruptă în bucăţi în 50 ml de frişcă. Opreşte focul şi încorpo­rează restul de margarină şi frişcă, zahărul pu­dră, cacaua şi lichiorul.

Separat, înmoaie gelatina pentru zece minu­te în 100 ml de apă. Pune-o pe foc până se dizolvă şi, după ce s-a răcorit, toarn-o peste cre­ma de ciocolată. întinde compoziţia peste blatul de biscuiţi şi lasă la rece până se încheagă.

Răstoarnă prăjitura pe un platou şi decorea­ză cu ciocolata topită şi amestecată cu friş­ca lichidă. Decorează cu ce fructe preferi.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.