Prajitura Noire
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de prajitura noire din: ciocolata cu lapte, margarina, frisca, cacao, zahar pudra vanilat, gelatina, lichior de ciocaolata si ciocolata.
- 200 g ciocolată cu lapte
- 150 g margarină
- 150 g biscuiţi cu ciocolată
- 250 ml frişcă lichidă
- 2 linguri de cacao
- 1 lingură cu zahăr pudră vanilat
- 20 g gelatină
- linguri cu lichior de ciocolată
pentru glazura:
- 50 g ciocolată
- 50 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Topeşte 75 g de margarină şi adaugă biscuiţii zdrobiţi. Aşază-i într-o formă de chec tapetată cu folie şi presează bine. Lasă la rec;e minimum o jumătate de oră.
Intre timp, topeşte ciocolata ruptă în bucăţi în 50 ml de frişcă. Opreşte focul şi încorporează restul de margarină şi frişcă, zahărul pudră, cacaua şi lichiorul.
Separat, înmoaie gelatina pentru zece minute în 100 ml de apă. Pune-o pe foc până se dizolvă şi, după ce s-a răcorit, toarn-o peste crema de ciocolată. întinde compoziţia peste blatul de biscuiţi şi lasă la rece până se încheagă.
Răstoarnă prăjitura pe un platou şi decorează cu ciocolata topită şi amestecată cu frişca lichidă. Decorează cu ce fructe preferi.
Pofta bună!