Prajitura Nora
PrinteazaPrajitura Nora din: faina, iaurt, zahar, unt, ulei, praf de copt, vanilie, margarina, branza, amidon, oua, visine.
Pentru blat:
- 400 g făină
- 200 g iaurt
- 120 g zahăr
- 100 g unt
- 50 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă
Pentru umplutură:
- 500 g brânză dulce cremoasă
- 150 g zahăr
- 2 linguri amidon
- 1/2 fiolă esenţă de vanilie
- 2 ouă
- 300 g vişine fără sâmburi, din compot
Pentru aluatul sfărâmicios:
- 175 g făină
- 100 g zahăr
- 110 g unt
- 1 plic zahăr vanilinat
- 50 g zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu esenţa de vanilie, untul moale, la temperatura camerei, adaugi apoi uleiul, iaurtul şi 300 g făină cernută împreună cu praful de copt. Frămânţi un aluat potrivit de tare.
Ungi şi tapetezi o tavă cu dimensiunile de 25×40 cm. Intinzi aluatul în foaie dreptunghiulară, puţin mai mare decât tava. Tapetezi baza şi pereţii tăvii cu aluatul.
Coci blatul 10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Amesteci ingredientele pentru aluatul sfărâmicios şi îl introduci în frigider. Pentru umplutură, amesteci brânza dulce cu ouăle, zahărul, amidonul şi esenţa de vanilie.
Scoţi tava din cuptor, întinzi crema de brânză şi presari uniform vişinele, în prealabil scurse. Razi deasupra aluatul sfărâmicios şi continui coacerea 1/2 oră, la foc mediu.
Când prăjitura s-a răcit, o presari cu zahăr pudră şi o porţionezi.
Prajitura Nora
Pofta buna!