Prajitura cu nuca, cacao si visine

Printeaza

Prajitura cu nuca, cacao si visine din: biscuiţi sau pandişpan, nuci, cacao, coajă de portocală, unt, zahăr vanilat, esenta de rom, lapte cald, zahar, vişine din vişinată.

Ingrediente:Prajitura cu nuca, cacao si visine

  • 500 g biscuiţi daţi prin maşina de tocat sau bucăţi de pandişpan fărâmiţate
  • 150 g nuci măcinate
  • 3 linguri cacao
  • o linguriţă de coajă de portocală
  • 50 g unt
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • esenţă de rom
  • 100 ml lapte cald
  • 2 linguri zahăr
  • vişine din vişinată
  • nucă măcinată

Mod de preparare:

Fierbi laptele cu zahărul şi-l adaugi apoi peste ce­lelalte ingrediente amestecate.

Compoziţia o dai la rece în frigider, circa 1 oră. Intre timp, scoţi sâm­burii de la vişine.

Scoţi compoziţia din frigider şi faci bombiţele, punând în mijlocul fiecă­reia câte o vişină.

Tăvăleşti bombiţele prin nuca măcinată şi le dai la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.