Prajitura cu nuca, cacao si visine
PrinteazaPrajitura cu nuca, cacao si visine din: biscuiţi sau pandişpan, nuci, cacao, coajă de portocală, unt, zahăr vanilat, esenta de rom, lapte cald, zahar, vişine din vişinată.
- 500 g biscuiţi daţi prin maşina de tocat sau bucăţi de pandişpan fărâmiţate
- 150 g nuci măcinate
- 3 linguri cacao
- o linguriţă de coajă de portocală
- 50 g unt
- 3 plicuri zahăr vanilat
- esenţă de rom
- 100 ml lapte cald
- 2 linguri zahăr
- vişine din vişinată
- nucă măcinată
Mod de preparare:
Fierbi laptele cu zahărul şi-l adaugi apoi peste celelalte ingrediente amestecate.
Compoziţia o dai la rece în frigider, circa 1 oră. Intre timp, scoţi sâmburii de la vişine.
Scoţi compoziţia din frigider şi faci bombiţele, punând în mijlocul fiecăreia câte o vişină.
Tăvăleşti bombiţele prin nuca măcinată şi le dai la rece.
Pofta buna!