Prajitura cu nuca si cafea

Printeaza

Prajitura cu nuca si cafea din: branza de vaci, zahar pudra, unt, miez de nuca, zahar cristalizat, lapte, oua, margarina, pesmet de biscuiti, albusuri, praf de copt, faina, cafea solubila si sare.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_nuca_si_cafea

pentru umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g unt

pentru crema caramel:

  • 300 g miez de nuca
  • 300 g zahar cristalizat
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g margarina
  • 1 lingura apa
  • 200 g pesmet de biscuiti

pentru blat:

  • 7 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 pachetele zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 7 linguri faina
  • sare
  • 1 lingura cafea solubila
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi spumă al­buşurile cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat până devin sticloase ca pentru be­zea, încorporezi delicat în be­zea făina amestecată sepa­rat cu praful de copt şi cafea­ua solubilă.

Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară medie, tapetată cu folie speci­ală pentru copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru cir­ca 25 de minute.

Pentru cremă, caramelizezi 150 g zahăr cu o lingură de apă. Amesteci laptele cu ouăle, restul de zahăr şi mar­garina.

Torni totul peste za­hărul caramelizat, ameste­când continuu până când se omogenizează.

Adaugi nu­ca zdrobită, amesteci bine şi laşi să se răcorească.

Mixezi brânza de vaci cu untul moale şi zahărul pu­dră şi întinzi crema pe blatul răcit.

Presari pesmetul de biscuiţi, întinzi crema cara­mel, apăsând uşor şi nive­lând suprafaţa cu o spatu­la.

O dai la rece pentru câte­va ore.

 

Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura_cu_nuca_si_cafea

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.