Prajitura cu nuca si cafea
PrinteazaPrajitura cu nuca si cafea din: branza de vaci, zahar pudra, unt, miez de nuca, zahar cristalizat, lapte, oua, margarina, pesmet de biscuiti, albusuri, praf de copt, faina, cafea solubila si sare.
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 200 g zahar pudra
- 100 g unt
pentru crema caramel:
- 300 g miez de nuca
- 300 g zahar cristalizat
- 500 ml lapte
- 3 oua
- 200 g margarina
- 1 lingura apa
- 200 g pesmet de biscuiti
pentru blat:
- 7 albusuri
- 150 g zahar
- 1 pachetele zahar vanilat
- 1/2 lingurita praf de copt
- 7 linguri faina
- sare
- 1 lingura cafea solubila
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi spumă albuşurile cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat până devin sticloase ca pentru bezea, încorporezi delicat în bezea făina amestecată separat cu praful de copt şi cafeaua solubilă.
Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară medie, tapetată cu folie specială pentru copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 25 de minute.
Pentru cremă, caramelizezi 150 g zahăr cu o lingură de apă. Amesteci laptele cu ouăle, restul de zahăr şi margarina.
Torni totul peste zahărul caramelizat, amestecând continuu până când se omogenizează.
Adaugi nuca zdrobită, amesteci bine şi laşi să se răcorească.
Mixezi brânza de vaci cu untul moale şi zahărul pudră şi întinzi crema pe blatul răcit.
Presari pesmetul de biscuiţi, întinzi crema caramel, apăsând uşor şi nivelând suprafaţa cu o spatula.
O dai la rece pentru câteva ore.
Prajitura cu nuca si cafea
Pofta buna!