Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata alba
PrinteazaPrajitura cu nuca de cocos si ciocolata alba din: oua, zahar, nuca de cocos, faina, zahăr vanilinat, sare, lapte, unt, ciocolată albă.
Ingrediente:
- 4 albuşuri
- 150 gzahăr
- 50 g nucă de cocos
- 3 1/2 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 vârf de cuţit sare
Pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- 4 linguri făină
- 5 linguri zahăr
- 200 ml lapte
- 250 g unt
- 2 linguri nucă de cocos
Pentru glazură şi decor
- 200 g ciocolată albă
- 1 1/2 linguri unt
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare împreună cu sarea. Adaugi zahărul, zahărul vanilinat şi mixezi până când acesta se dizolvă.
După ce s-a topit zahărul, încorporezi treptat făina şi nuca de cocos, amestecând delicat, cu o spatulă. Pui compoziţia într-o tavă de 25×40 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Coci în cuptoml preîncălzit, la foc mediu, 35 de minute, până când aluatul trece testul cu scobitoarea. Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat, până când obţii o cremă omogenă.
Aşezi vasul pe baie de aburi şi încorporezi făina şi laptele, amestecând până ajunge la consistenţa unei budinci.
Freci spumă untul moale şi încorporezi crema răcită, lingură cu lingură, apoi adaugi nuca de cocos. Topeşti la bain-marie ciocolata ruptă în bucăţi şi o amesteci cu untul.
întinzi crema pe blatul răcit, iar deasupra pui glazura călduţă, pe care o întinzi repede, cu un cuţit, deoarece se întăreşte repede. Deasupra presari fulgi de nucă de cocos.
După ce ai păstrat prăjitura la rece 2 ore, o porţionezi cu un cuţit umezit în apă fierbinte, altfel glazura se poate sfărâma.
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata alba
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/prajitura-nuca-cocos-ciocolata-alba html