Prajitura cu nuca de cocos si mascarpone

Printeaza

Prajitura cu nuca de cocos si mascarpone din: oua, zahar, unt, zahar vanilat, nuca de cocos, lapte, faina, praf de copt, branza dulce, zahar pudra, mascarpone, frisca, gelatina, frunze de menta.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_mascarpone

pentru aluat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 150 g nuca de cocos
  • 100 ml lapte
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

pentru crema si decor:

  • 400 g branza dulce
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g mascarpone
  • 150 g frisca
  • 2 plicuri (20 g) gelatina
  • 300 g capsune
  • cateva frunzulite de menta
  • 1 plic gelatina transparenta pentru tort

 

Mod de preparare:

Mixezi untul moale împreună cu gălbenuşurile, zahărul şi zahărul vanilinat.

Incorporezi treptat făina cernută, praful de copt, apoi nuca de cocos, alternând cu laptele, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă.

Coci blatul timp de 35 de minute la foc mediu, într-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt.

Mixezi brânza cu mascarpone, frişca, zahărul şi gelatina rehidratată, topită la bain-marie.

Incorporezi 1/2 din fructele spălate, curăţate şi tăiate. Intinzi crema peste blatul rece.

Aşezi deasupra felii de căpşune şi acoperi cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic.

Păstrezi prăjitura 2 ore în frigider.

Decorezi cu frunze de mentă.

Prajitura cu nuca de cocos si mascarpone

Prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_mascarpone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.