Prajitura cu nuca de cocos si mascarpone
PrinteazaPrajitura cu nuca de cocos si mascarpone din: oua, zahar, unt, zahar vanilat, nuca de cocos, lapte, faina, praf de copt, branza dulce, zahar pudra, mascarpone, frisca, gelatina, frunze de menta.
pentru aluat:
- 2 oua
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 1 plic zahar vanilinat
- 150 g nuca de cocos
- 100 ml lapte
- 100 g faina
- 1/2 plic praf de copt
pentru crema si decor:
- 400 g branza dulce
- 150 g zahar pudra
- 50 g mascarpone
- 150 g frisca
- 2 plicuri (20 g) gelatina
- 300 g capsune
- cateva frunzulite de menta
- 1 plic gelatina transparenta pentru tort
Mod de preparare:
Mixezi untul moale împreună cu gălbenuşurile, zahărul şi zahărul vanilinat.
Incorporezi treptat făina cernută, praful de copt, apoi nuca de cocos, alternând cu laptele, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă.
Coci blatul timp de 35 de minute la foc mediu, într-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Mixezi brânza cu mascarpone, frişca, zahărul şi gelatina rehidratată, topită la bain-marie.
Incorporezi 1/2 din fructele spălate, curăţate şi tăiate. Intinzi crema peste blatul rece.
Aşezi deasupra felii de căpşune şi acoperi cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic.
Păstrezi prăjitura 2 ore în frigider.
Decorezi cu frunze de mentă.
Prajitura cu nuca de cocos si mascarpone
Pofta buna!